Hlavní obsah

Krasobruslař v důchodu. Mistr Evropy Tomáš Verner rozjíždí novou kariéru

Bývalý mistr Evropy Tomáš Verner na Seznamu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Desetkrát se stal mistrem České republiky, na mistrovstvích Evropy postupně získal všechny medaile. Tu zlatou vyhrál přesně před deseti lety v Záhřebu. Jednatřicetiletý Tomáš Verner mluví ve Výzvě Jiřího Kubíka o tom, jak se v tak nízkém věku loučí vrcholový sportovec s kariérou a co teď stojí před ním.

Článek

Na třech zimních olympijských hrách závodil o medaile, na tu čtvrtou - letos v únoru - už přijel v jiné roli: spolukomentoval v televizi krasobruslení a zároveň vedl rozhovory s vítěznými sportovci. Roli moderátora hodlá dál rozvíjet. Jak a kde konkrétně, se dozvíte z rozhovoru, který najdete ve videu nahoře.

Tomáš Verner ve Výzvě mluví mimo jiné o tom, jestli se dá na krasobruslení zbohatnout, jak se vyrovnával s častými předsudky, že jde o „ženský sport“, jak se krasobruslení v posledních letech změnilo a proč musel se závoděním skončit už ve svých 27 letech.

Přijde řeč i na to, proč před sedmi lety přijal pozvánku na exhibiční vystoupení u příležitosti narozenin severokorejského diktátora Kim Čong-ila. Musí sportovci dělat i věci, které nechtějí?

Reklama

Doporučované