Hlavní obsah

Záměrem kapely je, abychom dělali to, co nás baví, říká baskytarista Pipes and Pints

Baskytarista Pipes and Pints v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Pipes and Pints nejsou na české scéně žádní nováčci. Řadu let patřili mezi elitu domácí punkové scény, ale v posledních letech se rozhodli vydat trochu jinou cestou. Nejen o personálních změnách, zahraničních ambicích kapely ale třeba i o Johnnym Cashovi jsme pro vás pořídili rozhovor s basákem Ondřejem Balvínem.

Článek

„Chtěli jsme být světová kapela a chceme být světová kapela. A jsou období, kdy hrajeme víc v Čechách, a jsou období, kdy hrajeme víc v zahraničí. Různě se to kombinuje. Když jedeme turné, tak jedeme evropské turné a do toho pak zařadíme pár koncertů v Čechách. To nás čeká teď na podzim, kdy pojedeme s jednou velkou francouzskou kapelou. Vyhrožují, že to budou nějaké haly a že to bude obrovské, tak uvidíme, jaké to bude. A v rámci toho se podíváme i do Čech na pár koncertů, kde by mělo dojít k pokřtění nové desky,“ zmiňuje Balvín.

Nové album The Second Chapter kapela dokončovala v Berlíně v uznávaných prostorách Red Bull Music Studios. „Máme spolupráci s českým Red Bullem už nějakou dobu. Dostali jsme nabídku využít toto studio, což bylo úžasné a jsme za to moc vděční. Zpětně jsme dostali zajímavou zpětnou vazbu z Berlína, že byli nadšení z nás, protože tam hodně dlouho neměli kapelu. Tvrdé bicí, všechno. Protože ještě ten místní člověk, co se staral o to studio a našemu producentovi tam všechno ukázal, tak je prý bubeník. Takže ten byl hrozně nadšený z našeho bubeníka a říkal: ‚Konečně do toho někdo pořádně mlátí.‘ Mají tam hlavně různé druhy rapu. Takže tam většinou přijde jeden člověk,“ dodává.

Pipes and Pints prošli v posledních letech značnými personálními změnami a dle aktuálně vydaných skladeb poupravili i své žánrové směřování. Kapela má však jasno. „My jsme nechtěli kopírovat to, co bylo. To, co bylo, bylo dokonalé v tom čase. Teď je jiný čas a nemůžeš se vracet do minulosti a snažit se něco napodobovat. Tam by potom bylo adekvátní to srovnání. Ale už prostě jdeme dál a děláme nové věci. Pro mě jsou třeba obrovskou inspirací kapely nebo vývoj kapel typu Nirvana, Beastie Boys, Metallica, Red Hot Chili Peppers nebo Linkin Park. Vezmi si, čím tyhle kapely začínaly a jaký pop hrají teď. Muselo být stovky až tisíce lidí, kteří těm redhotům nebo Nirvaně říkali ‚Už to není tak, jako to bývalo.‘ Ale to je pravda. Všichni mají pravdu, protože už to není, jako to bývalo. Chtěli jít dál. Už prostě nechtěli hrát zfetované v malém klubu. Už chtěli něco trochu víc,“ říká Balvín.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované