Hlavní obsah

Exkluzivně z Pchjongčchangu: Takto se rozcvičovaly Kimovy roztleskávačky

Jaké to je, kráčet na stadion jako divák, a jak to vypadá přímo na něm? Podívejte se.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Reportér Seznamu vás provede děním v dějišti zimních olympijských her těsně před hodinou H.

Článek

Podívejte se, jak to vypadalo těsně před zahájením zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu. A zažijte napětí a bouřlivou atmosféru s reportérem Televize Seznam Pavlem Cyprichem. Podívejte se přímo na stadion, kde to dnes vypuklo.

Na slavnostním nástupu se při zahájení objevuje rekordních 92 výprav. Premiéru na zimních hrách budou mít reprezentanti Ekvádoru, Eritreje, Kosova, Malajsie, Nigérie a Singapuru.

Pořadatelé se chystali na mrazivý ceremoniál. Nakonec sice v dějišti zimní olympiády nebyly dvacetistupňové mrazy jako v minulých dnech, ale navzdory oteplení trápil diváky studený vítr. Už před začátkem ceremoniálu rozehřívaly publikum dvě skupiny roztleskávaček z komunistické KLDR, které jsou součástí výpravy této izolované země na severu Korejského poloostrova.

Sportovci z KLDR předvedli exhibici tradičního bojového umění taekwondo, ale setkali se s chladným přijetím korejského publika. Hlasitě je povzbuzovaly jen severokorejské roztleskávačky.

Zimní olympijské hry potrvají do 25. února. V patnácti sportovních odvětvích se rozdělí 102 sad medailí. Bojovat o ně bude asi 3000 sportovců včetně 93 českých. Žádná ze soutěží se neuskuteční na stadionu ve tvaru pětiúhelníku, který je určen výhradně pro zahajovací a závěrečný ceremoniál. Po olympijských a paralympijských hrách budou tribuny rozebrány.

Reklama

Související témata:

Doporučované