Hlavní obsah

Zbavte extremisty jejich bezpečného online zázemí, žádá Mayová internetové giganty

Magnáti sociálních sítí odpověděli premiérce Mayové. O bezpečnost se prý starají, jak nejlépe mohouVideo: Reuters

 

Reklama

Theresa Mayová požaduje přísnější opatření vůči extremismu v prostředí internetu. Nařkla technologické společnosti. Prý toho nedělají dost.

Článek

Velké technologické společnosti odpověděly na nařčení britské premiérky Theresy Mayové, která tvrdí, že nedělají dost pro to, aby zastavily extremismus a terorismus.

Mayová po víkendovém teroristickém útoku řekla, že by měly být zavedeny nové mezinárodní dohody, které by regulovaly internet a připravily tak extremisty o jejich bezpečné online zázemí.

Některé z největších firem v tomto odvětví se však rychle snažily obhájit své úsilí. Simon Milner, zástupce sociální sítě Facebook, uvedl, že tvrdě pracují na tom, aby odstranili teroristický obsah ze své platformy.

Video: Pornografii mazat, vraždy nechat. Které příspěvky neprojdou sítem obsahových moderátorů Facebooku?

Tajné návody Facebooku sloužící k odstraňování obsahu unikly na veřejnost.Video: Josef Mačí

Společnost dále uvedla, že opatření, která Mayová požaduje, již provádí. Kompletní vyjádření firmy naleznete ve videu.

Mluvčí firmy Google avizoval, že se chystá uspořádat fórum, které bude na tuto problematiku zaměřené. Dále se zmínil, že společnost zaměstnává tisíce lidí a investuje stovky milionů liber, aby bojovala proti zneužívání svých platforem a angažovala se v řešení těchto problémů.

Podle serveru Independent již v březnu zveřejnil Twitter zprávu, která prokázala, že od července do prosince 2016 bylo zastaveno celkem 376 890 účtů kvůli obsahu týkajícího se propagace terorismu.

Reklama

Doporučované