Hlavní obsah

Zeman bude v nemocnici 4 dny. Podle Hradu je to „rekondiční pobyt“

Foto: hrad.cz

Miloš Zeman během své zářijové cesty do Srbska.

Reklama

Prezident Miloš Zeman po zhruba třech týdnech znovu navštíví vojenskou nemocnici ve Střešovicích.

Článek

Pobyt by měl začít ve čtvrtek odpoledne. První informaci, kterou přinesl Deníku N potvrdil Seznamu zdroj z Hradu. Mluvčí Hradu zprávu nekomentoval, později odpověděl na dotaz deníku Blesk.

„Pan prezident má naplánován rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a nejdéle potrvá do této neděle,“ řekl hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman naposledy navštívil stejnou nemocnici 24. září. Oficiální vysvětlení bylo, že si chce nechat udělat krevní obraz. Vyšetření se ale nakonec protáhlo na pět hodin.

„S potěšením můžu oznámit, že jsme nenalezli žádné chorobné stavy. Byl velmi důkladně vyšetřen a až na mírné známky dehydratace a určité únavy, jsme nenašli žádný zdravotní problém. Myslím, že to je dobrá zpráva pro všechny, když je prezident republiky zdráv,“ řekl tehdy novinářům čekajícím před interní klinikou pražské vojenské nemocnice její ředitel Miroslav Zavoral.

Prezidentovi dělala v nemocnici společnost i jeho dcera Kateřina, která jinak pobývá ve Velké Británii.

Miloš Zeman doposud připouštěl jen neuropatii dolních končetin, tedy necitlivost chodidel, kvůli čemuž musí chodit o holi a s bodyguardy v zádech. Před časem přiznal také lehkou formu cukrovky, ale ta prý jednou zázračně „zničehonic odešla“.

V rozhovoru pro Blesk Zeman také přiznal, že zanedbává rehabilitace a další rady lékařů: „Bohužel, musím být sebekritický, jsou to pravdivá slova." Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček už na dotaz Seznamu nechtěl podat doplňující informace, kvůli čemu přesně Miloš Zeman míří do nemocnice.

Anketa

Měla by česká veřejnost znát zdravotní stav svého prezidenta?
Ano
75,7 %
Ne
24,3 %
Celkem hlasovalo 55624 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Doporučované