Hlavní obsah

Ovčáček: Naší strategií jsou čtyři debaty, ať pan Drahoš přijde, nebo ne

Rozhovor s Jiřím Ovčáčkem.

 

Reklama

Miloš Zeman půjde na čtyři debaty, i když si Jiří Drahoš vybere jen dvě. Sedět bude klidně naproti prázdné židli, říká prezidentův mluvčí.

Článek

I když Miloš Zeman od března tvrdí, že kampaň nepovede a nebude se ani účastnit žádných televizních debat, po prvním kole přímé volby jeho tým mění taktiku.

Chystá velkou billboardovou a plakátovou kampaň a debatovat chce hned ve čtyřech televizích. „Kampaň bude spuštěna v nejbližší době a je to kampaň podporovatelů pana prezidenta,” uvedl v rozhovoru pro televizi Seznam prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Miloš Zeman krátce po vyhlášení výsledků prvního kola oznámil účast ve dvou duelech, následně počet debat zvýšil na čtyři. Důvodem je podle Ovčáčka žádost čtyř televizních stanic. Dalších rozhovorů v jiných médiích se už Miloš Zeman zúčastnit nemůže, protože je časově zaneprázdněn.

„Jiří Drahoš projevil přání setkat se s prezidentem tváří v tvář a prezident tomuto přání vyhoví,” říká Jiří Ovčáček, proč Zeman změnil názor a chce najednou jít do debat se svým protikandidátem.

S týmem Jiřího Drahoše prezidentská kancelář podrobnosti o duelech řešit odmítá.

„Je třeba zdůraznit, že tyto televize samy nabídly tyto možnosti. Nebyla to dohoda s volebním štábem, je plně na Jiřím Drahošovi, zda přijde, či nepřijde. Zdůrazňuji, že pan prezident přijde na všechna vysílání,” dodal ještě Jiří Ovčáček.

Prezident se v těchto dnech podle mluvčího plně připravuje na debaty.

Zároveň prý hradní tým domlouvá formu předání demise vlády Andreje Babiše, která včera nezískala ve Sněmovně důvěru. „Andrej Babiš by ji chtěl předat osobně, setkání by se mělo uskutečnit do konce tohoto týdne v Lánech,” dodal ještě Ovčáček.

Reklama

Doporučované