Hlavní obsah

Zemanovci zjistili, proč je skoro nikdo nevolí. Jejich voliči si pletou písmenka

Že bychom to teď měli rozpustit? Ani náhodou, jedeme dál, rozhodli se prezidentovi příznivci.Video: Václav Dolejší, Michaela Ryšavá, Seznam Zprávy

 

Reklama

Lidé chtěli volit SPO, ale omylem dali hlas SPD. Prezidentův fanklub přišel s vysvětlením volebního propadáku.

Článek

Strana práv občanů, která si minulý týden na sjezdu v pražském TOP hotelu vrátila do názvu slovo „Zemanovci”, má za sebou deset let existence. Strana, původně fanklub s názvem Spolek Přátel Miloše Zemana, vznikla s cílem dostat svého gurua z Vysočiny na Pražský hrad.

To se hned dvakrát povedlo, ale jinak má SPO za sebou jen samé volební propadáky. Ani na tři pokusy se jí totiž nepodařilo dostat se do Poslanecké sněmovny. Naposledy ve sněmovních volbách loni v říjnu zemanovci dostali pouhých 0,36 procenta hlasů.

Na letošním stranickém sjezdu „Zemanových apoštolů” - jak si členové hnutí coby hlasatelé prezidentových názorů sami hrdě říkají - se proto nabízela jedna jediná otázka: Nechcete svou stranu rozpustit?

V žádném případě prý ne, shodně odpovídají členové prezidentské strany. Za propadák totiž podle osobních analýz řady delegátů mohou voliči, kteří si na volebních lístcích spletli jejich zkratku SPO se zkratkou konkurenčního Okamurova hnutí SPD a hodili tak do hlasovací urny špatný lístek.

Do další budoucnosti však zemanovci vykročili s novým předsedou, místo senátora Jana Veleby nově zvolili Lubomíra Nečase, ošetřujícího lékaře Miloše Zemana.

Podívejte se na video z pořadu Sněmovní 4, jak členové SPO nutnost své další existence zdůvodňují. Pořad Sněmovní 4 vysílá celoplošná Televize Seznam, jak ji naladit, se dozvíte ZDE.

Reklama

Doporučované