Hlavní obsah

Zemřel americký zpěvák a herec Cassidy, dívčí idol 70. let

Zemřel americký zpěvák a herec Cassidy, dívčí idol 70. let.Video: AP

 

Reklama

Ve věku 67 let zemřel herec a zpěvák David Cassidy. Jako herec byl známý ze sitcomu Family Partridge, který vyprodukoval i několik popových hitů. Zemřel na selhání orgánů, obklopen rodinou.

Článek

Cassidy zemřel v nemocnici ve Fort Lauderdale na Floridě, kam jej před několika dny převezli kvůli selhávání orgánů. Zpěvák se už letos v únoru kvůli nemoci stáhl do ústraní.

Umělcovu smrt potvrdila publicistka Jo-Ann Geffenová, která sdílela prohlášení rodiny. „Je velmi smutné, že oznamujeme odchod našeho otce, strýce a drahého bratra Davida Cassidyho. David zemřel obklopený lidmi, které miloval, s radostí v srdci a bez bolesti, která se ho tak dlouho držela. Děkujeme za veškerou podporu, kterou jste mu mnoho let prokazovali.”

Zpěvák a herec Cassidy, který se narodil v roce 1950 v New Yorku, se v 70. letech proslavil rolí Keitha v rodinném seriálu The Partridge Family. Dočasně se stal idolem dívčích srdcí nejen v USA, ale i v zahraničí. Prodal desítky milionů hudebních nahrávek. Jeho úspěch odstartoval takzvanou Cassidy mánii, kdy davy fanoušků nakupovaly veškeré předměty s umělcovým obrazem.

V sedmdesátých, osmdesátých a devadesátých letech vydal několik alb, aby se v roce 2001, poprvé od roku 1974, vrátil do TOP 5 britského žebříčku prodejnosti. V následujících letech stále koncertoval a hrál.

Jako většina umělců měl i Cassidy své démony. V roce 2008 veřejně přiznal problémy s alkoholem a o dva roky později byl na Floridě zatčen za řízení pod vlivem. To se opakovalo i v roce 2013.

Během koncertu v únoru 2017 Cassidy upadl a následně odhalil, že žije s demencí. Stejnou chorobou trpěla i jeho matka Evelyn Wardová. 18. listopadu byl hospitalizován se selháním orgánů v nemocnici na Floridě. V prohlášení stálo, že byl uveden do umělého spánku a čekal na transplantaci jater.

Cassidy po sobě zanechal dvě děti, Beau a Katie. Po jeho smrti začali vyjadřovat soustrast na sociálních sítích hudebníci a herci, včetně Glorie Gaynorové a Harryho Connicka Jr.

Reklama

Související témata:

Doporučované