Hlavní obsah

Zemřel herec Michael K. Williams. Hvězdě hitu HBO bylo 54 let

Foto: Profimedia.cz

Michael K. Williams.

Reklama

Zemřel americký herec Michael K. Williams. Proslavil se především v populárním seriálovém dramatu Špína Baltimoru.

Článek

Podle předběžné zprávy policie se herec s neřehlédnutelnou jizvou přes obličej pravděpodobně předávkoval drogami, informují americká média. Mluvčí policie v New Yorku John Grimpel uvedl, že policisté dorazili do Williamsova bytu v Brooklynu na základě nouzového volání po 14. hodině tamního času.

Přestože Williamsovou nejznámější rolí je postava notorického zloděje Omara Littlea ze seriálu Špína Baltimoru z produkce HBO (2002–2008), za celou svou kariéru ztvárnil další desítky filmových i seriálových rolí. Právě za seriálové role byl několikrát nominovaný na americké seriálové ocenění Emmy. Kariéru nicméně začal jako tanečník, kterého si na turné přizvala Madonna nebo George Michael.

Na sociálních sítích zatím jeho kolegové vyjadřují nad jeho náhlým úmrtím smutek. „Pokud byl na scéně, byl tím nejlepším, co na scéně bylo. Tečka,“ uvedl například hollywoodský herec Edward Norton, který s Williamsem pracoval v roce 2019 na snímku Temná tvář Brooklynu, informuje britská BBC.

„Zpráva o smrti Michaela K. Williamse je devastující. Byl členem rodiny HBO po více než 20 let. Zatímco světu byl znám jeho neskutečný talent a jako umělec, my jsme Michaela znali jako dobrého přítele, kterého měli rádi všichni, kteří s ním pracovali,“ napsala HBO v prohlášení.

Reklama

Doporučované