Hlavní obsah

Zlínsko přepadl silný déšť, do domů se valilo bahno

Foto: Hasiči Zlín.

Blesková povodeň na Zlínsku.

Reklama

Hasiče ve Zlínském kraji v noci na neděli zaměstnala likvidace následků silného deště. Vyjížděli ke dvěma desítkám událostí.

Článek

Profesionální i dobrovolní hasiči čerpali vodu, čistili kanalizaci i silniční komunikace, sdělil ČTK mluvčí hasičů Roman Žemlička. V Moravskoslezském kraji hasiči zasahovali třináctkrát, nejednalo se ale o žádné větší problémy.

„Škody způsobené deštěm jsou v této chvíli pouze materiální. Zranění osob nebylo hlášeno,” uvedl Žemlička.

Zkáza přišla za pět minut - fotbalové hřiště zmizelo pod bahnem:

Archivní záběry: podívejte se, jak vypadala blesková záplava v pražské Březiněvsi.Video: Jan Šimek, Seznam Zprávy

Voda zaplavila několik sklepů, dostala se do objektů také kvůli rekonstrukci střechy. Ve zlínském hospici to bylo kvůli ucpanému potrubí. Hasiči museli rovněž řešit nánosy bahna na silnici či vodu v podjezdu pod železnicí.

Po půlnoci vyjeli hasiči k šesti událostem, například v Březnici u Zlína se voda dostala do mateřské školy, v Bílovicích na Uherskohradišťsku byly nánosy bahna na silnici, v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku se ucpávalo koryto řeky pod mostem.

Mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Jakub Kozák řekl ČTK, že také v tomto kraji se zásahy hasičů týkaly většinou čerpání vody ze sklepů a odstraňování nánosů bahna z cest. „Zasahovali tam většinou dobrovolní hasiči. Bylo toho víc než normálně, ale nebylo to nic divokého,” podotkl Kozák.

Dnes ráno již v krajích neprší, podle předpovědi meteorologů by dnes mělo být zataženo až oblačno, místy přechodně i polojasno. Déšť by se měl objevit jen občas, večer se však mohou opět objevit bouřky.

Reklama

Doporučované