Hlavní obsah

Zoopark Zájezd má obnovenou expozici klokanů, přibyl i návštěvnický koridor

Foto: ZOO Děčín

Ilustrační foto.

Reklama

Zoopark Zájezd, soukromá zoologická zahrada poblíž Kladna, má obnovenou expozici klokanů, kromě opraveného výběhu přibyl i koridor, který návštěvníkům umožní dostat se ke klokanům blíže.

Článek

„V areálu zoo také pokračuje rekonstrukce ústřední části,“ řekl mluvčí zoo Daniel Koleška.

V zájezdském zooparku jsou klokani v expozici věnované zvířatům mírného pásu, je v ní možné dále vidět středoevropské sovy, rysa ostrovida, středoasijské stepní lišky korsaky či australské pštrosy emu. „V klokaní expozici jsou aktuálně dva samci, které jsme vypustili do výběhu na konci června. Poté, co se podařilo dokončit vnitřní ubikaci, byl zpřístupněn i průchozí návštěvnický koridor, který vede přímo kolem plotu, a je tak možné naše klokaní kluky pozorovat pěkně zblízka,“ popsal Koleška.

Klokan Bennettův pochází z Tasmánie. Měří až jeden metr a takřka stejně dlouhý je i jeho ocas, o který se klokani v klidu opírají a při typickém poskakování jim slouží jako prostředek k udržení rovnováhy. Může dorůstat váhy až 30 kg. Díky husté srsti velmi dobře snáší i středoevropské podnebí. Podle Kolešky jsou v zooparku klokani nyní jedinými savci, kterým ještě schází adoptivní rodiče z řad návštěvníků či podporovatelů zooparku.

Reklama

Doporučované