Hlavní obsah

Fotbalová Anglie oněměla. Rabona v derby aspiruje na gól sezóny

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

José Mourinho se svými svěřenci nezvládl severolondýnské derby takticky ani psychologicky. Tottenham nenavázal na předchozí dobré výkony a zaslouženě prohrál na Arsenalu 1:2.

Reklama

Článek

V severolondýnském derby v neděli jasně dominoval Arsenal, když Tottenham s podivnou negativní mentalitou šel porážce naproti. Nezabránil tomu ani Lamelův nevídaný gólový klenot jménem rabona.

„Fotbalová kvalita byla jednoznačně u domácích, hosté byli dlouho bez emocí, v podivné letargii a pasivitě. Viděli jsme sice horkého kandidáta na gól sezony v podání Erika Lamely, který se ale v druhé půli stal z hrdiny padouchem, což se vám nejen ve fotbale přihodí hodně snadno,“ pronesl autor podcastu a fanda Spurs Jiří Hošek, který v plném rozsahu podepisuje hodnocení Sky Sports, že Spurs doplatili na svou negativní mentalitu.

Trenér poražených José Mourinho přiznal, že hlavně v prvním poločase byla hra Tottenhamu strašně slabá. Někteří klíčoví hráči se podle portugalské trenérské legendy prý schovávali. Mourinho si ale po zápase neodpustil výpad proti rozhodčímu Michaelu Oliverovi. Ten po dvou žlutých kartách vyloučil už zmiňovaného Lamelu, ale hlavně nařídil přísnou penaltu, ze které Lacazette vstřelil vítězný gól Arsenalu.

„Michael Oliver udělal ohledně penalty chybu. Po tolika odehraných zápasech jsou unavení hráči, trenéři, ale i rozhodčí. Oliver pískal v týdnu zápas, teď Ligu mistrů nebo Evropskou ligu, možná byl unavený. Ohledně penalt mám s tímhle rozhodčím opravdu smůlu, ať už s Chelsea, United nebo s Tottenhamem. Moje statistika s ním je udivující. Mám s takhle dobrým sudím fakt smůlu,“ prohlásil po zápase Mourinho, který zalitoval, že rozhodčí nemají po zápase také svoji tiskovou konferenci.

„Gunners hráli sebevědomě jako ti, kdo mají na soupeře náskok sedmi bodů v tabulce, i když tomu bylo ve skutečnosti před zápasem právě naopak. Arsenal měl většinu zápasu výborný a důsledný presink, kvůli němuž se Kane a hlavně Bale vůbec nedostali do hry,“ všímá si Hošek.

Matúš Lukáč, moderátor a komentátor slovenského Digi Sportu, má zcela jasno ohledně kladného hrdiny North London Derby: „Pro mě je to Mikel Arteta. Kvůli porušení klubové disciplíny nechá na lavičce nejlepšího hráče a střelce týmu Aubameyanga a stejně dovede tým k vítězství. Vsadí na ‚mladé pušky‘, vsadí na Xhaku, který vyloženě pokazil zápas v Burnley, a vyjde mu to. Jeho přístup by mohl Arsenal semknout.“

V Angličanovi se samozřejmě rozebírala Lamelova rabona, tedy technicky nesmírně obtížný kop přes nohu, kterým argentinský záložník hostí v první půli uklidil míč mezi nohama bránícího Thomase do Lenovy branky. „Mě fascinovala ta drzá samozřejmost, se kterou to Lamela provedl. On v té dané chvíli vyhodnotil, že to pro něj bylo nejefektivnější řešení. Nehraje na krásu, ale má to tak zažité, že to je pro něj vlastně jednoduchý kop. Tu techniku musí mít tak zvládnutou, že o tom nepřemýšlí,“ hodnotí oku lahodící moment, který obletěl celý svět, Petr Svěcený z O2 TV. „Lamela tenhle kop trénuje tak často, že byl v dané chvíli ve své komfortní zóně,“ přidal ve Football Daily svůj expertní pohled na věc legendární útočník Arsenalu Thierry Henry.

Poslechněte si také chválu na vynikající výkon Matěje Vydry na hřišti Evertonu, který mu vynesl vysoké známky v ostrovním tisku, nebo zkušenosti hostů Angličana s komentováním Premier League, kdy hlavně sporné situace posuzované systémem VAR staví osoby u mikrofonu do velmi složitých situací. Čerstvou epizodu podcastu si pusťte v přehrávači v úvodu článku.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem, Jindřichem Šídlem a dalšími.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každé úterý na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitterový účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Doporučované