Hlavní obsah

Zpěvák Kluch považuje show Queen Relived za lépe připravenou než před rokem

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Show Queen Relived skupiny Queenie je lépe připravená než před rokem, kdy její premiéru v pražské O2 areně kvůli pandemii koronaviru poprvé odložili.

Článek

Kapela, která trojkoncertem 3., 4. a 5. září po 18 měsících otevře koncertní provoz největší pražské haly, je možná v lepší formě než loni. „Paradoxně si možná jednou řekneme, že ta rok a půl dlouhá pauza nám pomohla,“ řekl frontman Queenie Michael Kluch.

Výpravná show za desítky milionů korun se ponese v duchu oslav nedožitých 75. narozenin zpěváka Queen Freddieho Mercuryho, které připadají přímo na poslední termín trojkoncertu 5. září. „Vystoupení koncipujeme tak, aby odpovídala konceptům největších hvězd, které do České republiky přijíždějí. Dělají na nich špičkoví lidé. Kdybych to měl k něčemu připodobnit, tak snad jenom k Leoši Marešovi, který dělá podobně pompézní show. Budou se tam například ve vzduchu vznášet tunové prvky. Myslím, že to bude něco originálního, co ještě v téhle aréně divák nezažil,“ uvedl Kluch.

Diváci se mohou těšit nejen na nejslavnější hity Queen v původních aranžích i tóninách, ale také na nejmodernější technologie a světelnou a multimediální show. Velkoryse pojatou scénu navrhl uznávaný Martin Hruška, který se podílel například na podobě koncertů Karla Gotta, Leoše Mareše či Madonny. Queenie nabídnou pódium vysoké 21 metrů, 55 metrů dlouhé a široké 33 metrů. Techniku a předem vyrobené části scény a dekorace bude přepravovat 28 kamionů. Na přípravě a vytvoření show spolupracuje více než 20 lidí a asi deset nejrůznějších dodavatelů se stovkami zaměstnanců. Na vystoupení se bude podílet více než 300 lidí mnoha profesí.

„Show připravujeme prakticky již potřetí, ještě tento týden vylepšujeme kostýmy a jejich využití na jevišti. Neobjevil se žádný nový prvek, nicméně cítím, jak všichni spolupracovníci kolem nás tou akcí žijí,“ uvedl Kluch.

Naděje na koncerty v O2 areně se objevily na konci července v souvislosti s uvolňováním protiepidemických opatření. Queenie při nucené pauze uspořádali on-line koncert a v červenci vyrazili na letní turné. „Nevěděl jsem, co pauza udělá s mým hlasem, trénink koncert nenahradí. Naštěstí je všechno v pořádku,“ konstatoval Kluch.

Součástí letního turné byl v srpnu také velký koncert na pražské Křižíkově fontáně. Jeho návštěvníci mají podle Klucha důvod přijít i do O2 areny. „Je to jiná koncepce. Program nabídne jiný playlist, i když I Want To Break Free musíme hrát všude. Opět bude naším hostem sólistka Národního divadla Petra Alvarez Šimková, ale jedna třetina písní bude jiná a celá show v hale bude s Křižíkovou fontánou nesrovnatelná,“ podotkl Kluch.

Hudební skupina Queenie vznikla v roce 2006 a svou tvorbou vzdává hold legendární britské kapele Queen. Svá vystoupení označuje za koncertní divadlo, skrz které předává hudbu Queen dalším generacím. Koncertní show skupiny charakterizuje precizní ztvárnění písní v původních aranžích i fyzická podoba zakladatele kapely Klucha se zpěvákem Mercurym. Skupina má za sebou stovky koncertů. V dubnu 2018 měl v Divadle Radka Brzobohatého premiéru muzikál Freddie s Queenie v hlavní roli. Kluch byl za svůj výkon nominován na Cenu Thálie. Dříve se objevil v hlavní roli tanečního muzikálu Freddie - The King of Queen, uvedeného v roce 2014 plzeňským Komorním divadlem. Inscenaci připravil jeden z nejvýznamnějších současných tvůrců českého tanečního divadla Libor Vaculík.

Reklama

Související témata:

Doporučované