Hlavní obsah

Zřícení ruského letadla, další medaile na ZOH, možné odvolání soudkyně Králové

Večerní zprávy, neděle 11. 2. 2018.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam, 11. února 2018.

Článek

Zhruba 100 kilometrů od Moskvy havarovalo dnes v odpoledních hodinách dopravní letadlo, na jehož palubě bylo 71 lidí. Letadlo Saratovských aerolinií vydrželo ve vzduchu pouhých šest minut, než se zřítilo k zemi. Ruské úřady potvrdily, že neštěstí nikdo nepřežil.

Většina pasažérů byla údajně ruské národnosti. Žádní Češi by na palubě být neměli, to potvrdila i mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová, se kterou se Seznam telefonicky spojil.

Příčina pádu letadla se stále vyšetřuje. Spekuluje se o špatném počasí, chybě posádky nebo technickém problému, terorismus je vyloučen.

I dnešní den zimních olympijských her v Pchjongčchangu byl pro Čechy medailový. Biatlonista Michal Krčmář vybojoval stříbro ve sprintu. Na zlatého Němce Arnda Peiffera ztrácel necelých pět sekund. Krčmář úspěšně navázal na Veroniku Vítkovou, která včera ve stejné disciplíně žen získala bronzovou medaili.

Čeští hokejisté byli dnes méně úspěšní. V generálce na olympijský turnaj prohráli s Finskem 0:2. Kvůli nepříznivému počasí se zrušila kvalifikace slopestylu, ve kterém nás reprezentuje snowboardistka Šárka Pančochová. Nakonec ale automaticky postoupily všechny finalistky do zítřejšího finále.

Nejvyšší správní soud v Brně příští týden rozhodne, zda zbaví funkce soudkyni Helenu Královou, která od loňského podzimu čelí dvěma správním žalobám. Králová je známá především z případů bývalého premiéra Petra Nečase a jeho současné manželky. Odvolání Králové z funkce soudce navrhli ministr spravedlnosti a předseda Městského soudu v Praze. Přítomen u soudu byl dnes i reportér Seznamu Hanuš Hanslík.

Na celou hlavní zpravodajskou relaci se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované