Hlavní obsah

Zůstane sparťan Dúbravka v Newcastlu? Vše tomu nasvědčuje, říká jeho agent Zíka

O osudu Martina Dúbravky by mělo být jasno v průběhu příštího týdne.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, AP

 

Reklama

Fotbalový brankář Martin Dúbravka by měl zůstat v anglickém Newcastlu, kde na jaře hostoval z pražské Sparty.

Článek

Na samotném konci ledna odešel Dúbravka ze Sparty na hostování do Newcastlu. Od té doby odchytal 12 zápasů v Premier League, ve kterých jeho nový tým získal 19 bodů.

Slovenský brankář navíc vychytal čtyři čistá konta, dvě z nich proti Manchesteru United a Chelsea, čímž výrazně přispěl jednak k záchraně a také konečnému desátému místu týmu Rafaela Beníteze.

„Přesnou cenu určitě nebudu říkat, ale potvrzuju, že Martinova cena se blíží odhadům médií,” vysvětluje Pavel Zíka. „Myslím, že ohledně Martinovy budoucnosti bude jasno v horizontu maximálně deseti dnů,” dodává.

Na Ostrovech se začalo spekulovat také o spojení slovenské reprezentační jedničky s dalšími kluby Premier League jako je West Ham nebo dokonce Liverpool. Předkupní právo na Dúbravku ale drží Newcastle.

„Veškeré náležitosti, které byly ve smlouvě, Martin splnil. Počet odchytaných zápasů, výkonnost, Newcastle se udržel v Premier League, takže si myslím, že by přestupu nemělo nic bránit,” pokračuje Zíka.

Sparta vyinkasovala za půlroční hostování s následnou opcí od Newcastlu částku okolo 1,5 milionu liber (43 milionů korun). Pokud Newcastle využije opci, tak by měli podle britských médií poslat do Prahy dalších 4,5 milionu liber (130 milionů korun).

Letenští přivedli Dúbravku minulé léto zdarma jako volného hráče. Podle deníku Sport tehdy Sparta devětadvacetiletému Slovákovi zaplatila 13 milionů korun jako podpisový bonus.

Magazín Sport sledujte každý všední den od 18:15 na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Martin Dúbravka

Doporučované