Hlavní obsah

Byl ještě větší monstrum? Nově objevený spis popisuje neznámé vraždy Ivana Roubala

Záhady Josefa Klímy: Nově objevený spis přidal nová svědectví k případu polistopadového vraha Roubala. Upozornění: Video obsahuje fotografie z vyšetřování včetně záběrů ostatků.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jeden z nejznámějších porevolučních vrahů Ivan Roubal byl obviněný ze sedmi vražd, ale odsouzený jen za pět. Nově objevený vyšetřovací spis ale naznačuje, že Ivan Roubal byl pravděpodobně daleko větší vraždící monstrum, než dosud společnost tušila.

Článek

Vyšetřovatelé se například pokoušeli Roubalovi dokázat dvojnásobnou vraždu na odpočívadle u silnice na Železnou Rudu. Roubal tam měl podle kriminalistů číhat na bohatě vypadající řidiče. A zavraždil prý Němce, který si šel odskočit. Poté chtěl odjet jeho vozem. V autě však našel šestiletou dcerku. Zavraždil i ji.

Prověřování případu ve spolupráci s německou kriminálkou však vyznělo do ztracena. Usvědčit Roubala v tomto konkrétním případě se policii nepodařilo.

Ještě záhadnější okolnosti provázejí skandál, který se odehrál v roce 1997. Soud s Roubalem tehdy běžel už déle než rok a půl, přičemž obviněný byl umístěn ve vazební věznici. Jenže soudce Jiří Horký chyboval, když zapomněl Roubalovi prodloužit vazbu a ten musel být propuštěn. Z nově objeveného spisu vyplývá, že Roubal dokonce podal trestní oznámení. Tvrdil, že ho policie chtěla zavraždit, aby ho nemusela propustit.

Další nová svědectví k případu polistopadového vraha Roubala najdete v úvodní reportáži. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované