Hlavní obsah

Příliš mladá na smrt. Janu Novotnou jsem naposledy viděla ve Wimbledonu

Večerní zprávy 20. 11. 2017.

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Seznam Zprávy: o smrti jedné z nejlepších tenistek československé historie, o první schůzi nové Sněmovny a velkém problému počítání parlamentních voleb.

Článek

Jana Novotná a Helena Suková vytvořily nejlepší tenisový pár na světě na přelomu 80. a 90. let minulého století. Získaly dva tituly ve Wimbledonu, dvě stříbra na olympiádách a další vítězství na prestižních turnajích.

Helena Suková ve Večerních zprávách na Seznamu vzpomínala na svou spoluhráčku jako na skvělou tenisovou parťačku. „Výborně jsme se doplňovaly,“ řekla Suková reportérovi Seznam Zpráv. O nemoci, které Novotná podlehla v pouhých 49 letech, věděla až od její operace. „Naposledy jsem se s Janou viděla loni ve Wimbledonu,“ řekla Suková.

Ve Večerních zprávách ve videu nahoře ale uvidíte i další události dnešního dne a naše zjištění. Například to, že problém se špatně spočítanými hlasy ODS v nedávných volbách do Sněmovny je daleko rozsáhlejší a že se netýká jen pouhé výměny dvou poslanců, Kupky a Bendla. Podívejte se také na příběhy tří úplných nováčků v nové Sněmovně, jejíž první schůze začala pondělním slibem.

Reklama

Související témata:

Doporučované