Hlavní obsah

Jsem pro referendum o vystoupení z Evropské unie, říká nová žena ve vedení ČSSD

Jednání s Babišem za mě skončila. Předčasné volby by ale nebyly dobrou variantou, říká Jana Fialová.Video: Jindřich Šídlo, Seznam Zprávy

 

Reklama

KSČM i SPD jsou demokratické strany, mají své voliče, hodnotí místopředsedkyně sociálních demokratů Jana Fialová povolební rozložení sil ve Sněmovně a stoupající vliv partají, které bývají označované za extremistické.

Článek

ČSSD by s novým vedením měla navenek vystupovat jednotně, míní Jana Fialová. Žena, která se do předsednictva ČSSD dostala o víkendu mimo jiné i díky kvótám pro zastoupení žen v orgánech strany.

„Že na mě má být kvóta, mě uráží,“ říká Fialová k návrhu na vyškrtnutí kvót ze stanov ČSSD. Ten ale o víkendu neprošel.

Fialová ve Výzvě hájí i to, proč její strana při jednání o vládě s Andrejem Babišem trvala na postu ministra vnitra. Zároveň tvrdí, že předchozí vedení pod Bohuslavem Sobotkou nebylo schopné mluvit jednotným hlasem.

To se ale u některých klíčových témat, jež hýbou politikou, stále neděje. Například předseda Jan Hamáček je proti referendu o vystoupení z EU, zatímco Fialová nebo místopředseda Jiří Zimola jsou pro.

Proč si váží Miloše Zemana? Jak vnímala, když prezident před rokem na Sobotku na Hradě mával holí? Je ČSSD pro předčasné volby? A je strana otevřená případné další nabídce ANO na jednání o vládě? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den v 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované