Hlavní obsah

Přiznání introverta Ondřeje Havelky: Utáhnout večer před diváky je absolutní peklo

Žárovka doma nesvítí třeba měsíc. Předpokládá se, že ji vyměním, ale já si nevšimnu, popisuje svůj smysl pro praktický život herec, muzikant a režisér.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Miluje živé koncerty, v jádru je ale melancholický a tak trochu plachý. Melodie a rytmus mi vyloženě vibrují bránicí. Jenže utáhnout večer jako frontman kapely je pro mě peklo, prozradil Ondřej Havelka.

Článek

„Zřejmě mám úchylku, že když se postavím na jeviště, vjede do mě exhibicionismus, ale tak mě to vyčerpá, že doma se pak uzavírám do sebe. Takže mému rodinnému prostředí to neprospívá,“ říká otec čtyř dětí. Přiznává, že na tři, které už jsou dospělé, neměl moc času. Teď se snaží být víc s nejmladším devítiletým Hugem.

Muziku má v rodině. Jeho otec Svatopluk složil třeba hudbu k filmům Ucho nebo Pane, vy jste vdova. A chtěl, aby Ondřej jako malý kluk hrál na klavír. „Jenomže jsem moc necvičil a nikdo nade mnou s rákoskou nestál. To mě mrzí dodneška. Měl jsem rád bigbít a do divadla jsem se pak zamiloval přes Ypsilonku.“

S Ondřejem Havelkou na golfu, klíčovém místu pro jeho Hastrmana a na zkoušce s Magdalenou Koženou:

Golf je fantastická terapie. Při hře si dokonale vypucuji mozek, říká Ondřej Havelka. Video: Seznam Zprávy

Nápadem, že chce studovat herectví, překvapil i svou maminku, herečku Libuši Havelkovou. „Nikdy jsem nerecitoval, nechodil do dramatického kroužku a psát holkám básničky? To už vůbec ne,“ vypočítává.

Proč po herectví Ondřej Havelka vystudoval ještě operní režii? Proč si naplánoval, aby propadl o ročník níž? Jak se jako typická Váha popasoval s režírováním historického filmu Hastrman? A uleví si muž s pověstí prvorepublikového gentlemana sprostým slovem? Odpovědi najdete v rozhovoru v úvodu článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované