Hlavní obsah

Aby vám nezaskočila kůstka: Podívejte se, jak snadno vyfiletovat kapra

Zbavit filet můžete nejen žeber, ale i malých svalových kůstek, takzvaných ypsilonek.

 

Reklama

24. 12. 2016 9:10

Doktorand z vodňanské Fakulty rybářství a ochrany vod ukazuje, jak nejlépe vykuchat kapra a zbavit ho kostí.

Článek

Žádný slavný kuchař, ale student doktorského studia Fakulty rybářství a ochrany vod ve Vodňanech Filip Ložek dává návod, jak se dobře vypořádat s tradičním štědrodenním úkolem.

Říká, že na filetování ryb je ideální filetovací či jiný tenký ostrý nůž, ale k dobrému nástroji jsou potřeba i šikovné ruce.

Nejobtížnější procedurou přitom je, abyste nožem postupně odřezávali filet tak, aby kopíroval tvar žeber. Protože to opravdu není jednoduché, nebudou napoprvé filety zřejmě úplně dokonalé.

Na žebrech vždy zůstane trochu masa, takže vhodnější k filetování je větší kapr.

Sdílejte článek

Reklama

Související témata:

Doporučované