Hlavní obsah

Agent řekl, jak je to s Kadeřábkem a Juventusem. Přidal i jméno hvězdy, jež Dočkalovi pomohla do USA

Ředitel Sport Invest International o přestupech ve fotbale.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jakub Otava nastínil detaily ze světa fotbalových přestupů.

Článek

Deset let pracoval Jakub Otava v managementu pražské Sparty. Před rokem změnil firmu i povolání, ve fotbale však zůstal. Nyní je generálním ředitelem Sport Invest International, největší sportovní agentury v zemi.

Před rokem byl u přestupu Bořka Dočkala do čínské ligy. A právě v těchto dnech se dolaďují podmínky Dočkalova hostování ve Philadelphii. Americkou Major League Soccer z Čechů hrával dosud jen Luboš Kubík, vicemistr Evropy z roku 1996.

„A právě Luboš Kubík se na vyřizování Bořkova hostování nyní také podílel,“ prozradil Jakub Otava. Připomeňme, že Luboš Kubík úzce spolupracoval i s americkou fotbalovou asociací, pracoval coby asistent trenéra americké reprezentace i na mistrovství světa, léta působil jako skaut asociace pro Evropu.

Dalším z českých reprezentantů ze „soupisky“ Sport Investu je i Pavel Kadeřábek, bývalý sparťan, který nyní působí v bundesligovém Hoffenheimu. Velké vzrušení přinesly zvěsti, že by o něj mohl mít zájem Juventus Turín. „Ano, Pavel je na seznamu hráčů, které Juventus monitoruje,“ připustil Otava.

Jakou roli v té věci hraje viceprezident turínského klubu Pavel Nedvěd? Stála Sparta o návrat Bořka Dočkala? Jaké varianty jeho další kariéry byly ve hře? Proč Filip Novák nakonec nepřestoupil do Anglie, ale do Turecka? Proč se za chorvatské fotbalisty vyplácejí na fotbalovém trhu dramaticky vyšší ceny než za české? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu nad textem.

Reklama

Doporučované