Hlavní obsah

Agrofert řeší, co s masnami. Luxusní řeznictví v Praze nenašla zákazníky

Reportéři Seznamu: Agrofert řeší, jak naložit s konceptem prémiových řeznictví.Video: Petr Švihel

 

Reklama

Ve stejné době, kdy zástupci vlády premiéra Andreje Babiše začali mluvit o rostoucím deficitu veřejných financí, končí jedna z prestižních částí Babišova soukromého byznysu.

Článek

Rok po svém otevření ukončila provoz prodejna masa a uzenin v pražských Holešovicích. Jde o podnik, který spadá do konceptu prémiových řeznictví holdingu Agrofert. A nemusí být jediný. Vedení společnosti podle zjištění Neovlivní.cz řeší osud dalších tří provozoven. Ve hře je i převzetí celého projektu.

„Projekt nesplnil naše očekávání,“ potvrdil pro Seznam mluvčí koncernu Agrofert Karel Hanzelka. „O osudu dalších tří prodejen Pražského řeznictví v tuto chvíli jednáme. Jedna z variant je převzetí nějakou jinou stranou. Co se týká zaměstnanců, všem pracovníkům jsme nabídli stejnou práci v rámci společnosti PMU, která je provozovatelem právě sítě Pražských řeznictví.“

Řeznictví nabízelo prémiové zboží z produkce holdingu. Běžný spotřebitel na první pohled nezjistil, že nakupuje u Babiše. Nikde na obchodě to napsané není. Jako provozovatel je uvedena zmiňovaná firma PMU, o níž normální člověk neví, že ji stoprocentně vlastní Agrofert.

Právě hospodaření firmy PMU podle Neovlivní.cz dokládá, jak se projektu nedaří. Firma, která ve svých výročních zprávách zdůrazňuje, že funguje bez dotací, se loni propadla do ztráty. Ze zisku 18 milionů v roce 2017 se loni stala pětimilionová ztráta.

Podrobnosti v úvodním videu. Reportáž je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat každé druhé pondělí od 20:30 na TV Seznam. Anebo si jej můžete pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované