Hlavní obsah

Amazon potvrdil, kde postaví dvě nové centrály

Video: Redakce Seznam

 

Reklama

Amazon investuje pět miliard dolarů (115 miliard korun) do vybudování dvou nových ústředí v New Yorku a ve Virginii, ve kterých vytvoří přes 50 000 nových pracovních míst. Oznámila to dnes firma, která tak potvrdila dřívější informace médií.

Článek

Americký internetový prodejce Amazon investuje pět miliard dolarů (115 miliard korun) do vybudování dvou nových ústředí v New Yorku a ve Virginii, ve kterých vytvoří přes 50 000 nových pracovních míst. Oznámila to dnes firma, která tak potvrdila dřívější informace médií.

Nová ústředí budou stát v newyorské čtvrti Long Island City a v Arlingtonu, který leží v blízkosti amerického hlavního města Washingtonu na severu Virginie.

Společnost v každém z obou nových ústředí zaměstná více než 25 000 lidí. Firma dnes rovněž představila plány na „významnou investici“ v Nashvillu, kde vytvoří novou provozní centrálu pro východní pobřeží. Vznikne tak dalších 5000 nových pracovních míst.

Současné ústředí společnosti Amazon v Seattlu na západě USA zaměstnává přes 40 000 lidí. Firma před více než rokem oznámila, že hledá lokaci pro své „druhé ústředí“ a obdržela více než 200 návrhů z celé Severní Ameriky slibujících různé daňové úlevy a další pobídky.

Amazon původně tvrdil, že hodlá postavit pouze jedno nové ústředí. Později se však ukázalo, že plánuje investice i pracovní místa rozdělit mezi dvě lokace, píše server BBC.

Amazon v současnosti po celém světě zaměstnává přes 600 000 lidí. Firma je největším internetovým obchodem na světě a působí rovněž v České republice, kde má přes 4500 stálých zaměstnanců.

Reklama

Doporučované