Hlavní obsah

Amazon točí nejdražší seriál v historii. Pán prstenů se vrací na Nový Zéland

Amazon Studios bude natáčet seriál na Novém Zélandu.Video: Karolína Štuková, Reuters

 

Reklama

Fanoušci Pána prstenů mohou slavit. Společnost Amazon Studios oznámila, kde se bude točit očekávaný seriál ze Středozemě. Příběhy elfů, skřetů a hobitů se budou znovu odehrávat na Novém Zélandu. Dosud se diskutovalo, zda se televizní série nebude točit spíše ve Skotsku. Tam ale situaci komplikuje hlavně nejistota kolem brexitu.

Článek

Společnost Amazon Studios ve středu oznámila, že svůj připravovaný seriál na motivy ikonického fantasy románu Pán prstenů bude točit ve vybraných lokacích na Novém Zélandu. Přípravné práce na seriálu již byly zahájeny a vlastní natáčení pak začne v nadcházejících měsících ve městě Auckland.

„Když jsme hledali místo pro natáčení, které by co nejlépe vystihlo krásy druhého věku Středozemě, věděli jsme, že potřebujeme najít majestátní místo s dokonalým pobřežím, netknutými lesy a horami, kde jsou k dispozici špičková studia, zkušení filmaři a další odborníci. A jsme rádi, že můžeme nyní oficiálně potvrdit, že naším novým domovem pro natáčení seriálu na motivy fantasy románů Pán prstenů od J. R. R. Tolkiena je Nový Zéland,” uvedli v prohlášení producenti a dramaturgové připravovaného seriálu J. D. Payne a Patrick McKay.

Americká společnost plánuje vyprávět příběh, který předcházel těm, které diváci už znají z knihy Společenstvo Prstenu. Firma jako bonus očekává, že by nový seriál mohl přilákat více zákazníků k placené službě Amazon Prime Video.

Samotná filmová trilogie Pán prstenů utržila po celém světě více než 3 miliardy dolarů. Budoucí seriál je ale už teď považován za nejdražší všech dob. Podle časopisu The Hollywood Reporter má mít rozpočet až jednu miliardu dolarů.

Nad novinkou si může mnout ruce také Nový Zéland. Podle britské BBC natáčení výrazně podpoří tamní ekonomiku i filmový průmysl. Země se už po natáčení legendárních filmů zařadila mezi oblíbené destinace. Podle interních zdrojů tam také hollywoodský režisér James Cameron tvoří pokračování Avatara.

První dvě epizody má natočit španělský režisér Juan Antonio Bayona, který je autorem filmu Jurský svět: Zánik říše.

Diváci se mohou těšit na 22 epizod. Ostatní detaily jsou zatím tajné. Autoři ale potvrdili, že se příběh bude odehrávat v průběhu druhého věku, který předchází událostem z trilogie. Dá se ale odhadnout, že v průběhu epizod budou fanoušci svědky například kování Prstenů moci.

Reklama

Související témata:

Doporučované