Hlavní obsah

Američané zveřejní zprávu o dalším pozorování UFO

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Američtí armádní piloti a satelity zaznamenali mnohem více tzv. aktivity UFO, než bylo zveřejněno. Informuje o tom bývalý ředitel tajných služeb John Rattcliffe. Více se veřejnost dozví ve zprávě, kterou publikuje vláda USA.

Článek

Nejasné jevy UFO, tedy aktivita neidentifikovatelných létajících předmětů, je pravděpodobně mnohem četnější, než je všeobecně známo. Tvrdí to bývalý ředitel amerických tajných služeb John Ratcliffe, kterému skončil mandát společně s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem. Informují o tom světová média.

Na toto téma hovořil v americké televize Fox News. Na otázku ohledně zprávy, kterou americká vláda připravuje, Ratcliffe odpověděl, že dokument přinese svědectví o jevech UFO „z celého světa“.

„Upřímně, zaznamenáno bylo mnohem více pozorování, než je veřejně známé,“ řekl podle serveru The Guardian pro televizi Fox News.

„Některá byla dokonce odtajněna. A když se bavíme o pozorováních, tak mluvíme o těch, která zaznamenali armádní námořníci či armádní piloti. Zaznamenaly je například i satelity. Ty se hodně podílejí na aktivitách, které jsou složitě vysvětlitelné,“ pokračoval Ratcliffe.

„Jde také o cestování takovou rychlostí, že překročí nadzvukovou rychlost, avšak bez aerodynamického třesku,“ dodal.

Zpráva o UFO aktivitě musí být zveřejněna v červnu tohoto roku. Jde totiž o součást balíčku útrat, který podepsal Donald Trump před ukončením svého mandátu.

John Ratcliffe sloužil v Trumpově administrativě osm měsíců ke konci prezidentova úřadu. Ratcliffe se však podle deníku The New York Times následně stáhl kvůli vlně pochybností, které se týkaly jeho kvalifikovanosti. Otázky vznášeli jak jeho spolustraníci, republikáni, tak i Demokratická strana. Pochybnosti se týkaly zejména jeho životopisu – mnohým se zdál podle deníku „nadsazený“.

„Chtěl jsem informace o UFO zveřejnit ještě před koncem úřadu,“ řekl Ratcliffe. „Nedokázali jsme je však včas odtajnit, abychom je mohli dostatečně rychle zveřejnit,“ uvedl bývalý ředitel podle Guardianu.

Zmiňovaný dokument vydá ministerstvo obrany a tajné služby. Pozorování UFO běžně zkoumají analytici. Ti se je snaží vysvětlit například jako výkyvy v počasí.

„Vždy se snažíme najít věrohodné vysvětlení,“ uvedl Ratcliffe. „Někdy se sami sebe ptáme, zda naši protivníci nemají technologie, které jsou o kousek dál, než jsme si mysleli. Jsou ale i případy, kdy nemáme vysvětlení,“ pokračoval Ratcliffe.

„Ve zkratce: věci, které pozorujeme, se těžko vysvětlují. Těch je ale podle mě málo. Tyto informace ale byly shromážděny a budou zveřejněny tak, aby se k nim Američané dostali.“

Na otázku, kde byly neidentifikovatelné jevy spatřeny, bývalý ředitel odpověděl, že k pozorování došlo „v podstatě po celém světě“.

„Tyto věci snímá několik senzorů. Jde o nevysvětlitelné jevy a je jich ve skutečnosti o dost více, než je v současnosti veřejné.“

Reklama

Doporučované