Hlavní obsah

Americké aerolinky řeší problémy se zvířaty na palubě. Žena na floridském letišti se musela zbavit křečka

Na palubě letadel se již ocitla zvířata jako prase, páv nebo opice. Video: Tereza Nováková, Shutterstock.com, Reuters

 

Reklama

Americké aerolinky řeší v poslední době problémy se zvířaty na palubě. Naposledy musela Američanka na floridském letišti spláchnout svého křečka do záchodu poté, co jí ho personál nedovolil vzít do letadla.

Článek

Cestování se zvířaty není ve Spojených státech zakázané a rozhodnutí je tak na dané aerolince. Někteří cestující trpící úzkostmi využívají zvířata v rámci animoterapie a potřebují, aby je jejich zvíře na cestách doprovázelo. Často se ale nejedná o běžné domácí mazlíčky. Na palubu letadla se již dostala zvířata jako páv, kachna, prase nebo krocan.

Americké aerolinky řeší v poslední době problémy se zvířaty na palubě čím dál častěji. Od roku 2017 se počet přepravených zvířat zvýšil o 150 procent. Po tak dramatickém nárůstu například společnost Delta Airlines zavádí nová pravidla s platností od 1. března. Cestující, kteří si svého mazlíčka plánují vzít na palubu, budou muset doložit, že ho opravdu potřebují, spolu s příslušným očkováním zvířete.

Poslední problém se zvířaty řešil personál floridského letiště. Ten nechtěl pustit jednadvacetiletou studentku na palubu s jejím křečkem a následně ji vyzval, aby jej utratila a spláchla do záchodu. Žena to opravdu udělala a chce se se společností Spirit Airlines soudit. Dopravce takové chování personálu odmítá.

Reklama

Související témata:

Doporučované