Hlavní obsah

Americký producent Harvey Weinstein se pravděpodobně vzdá policii, je obviněn ze sexuálního obtěžování

Foto: Šimon Felenda, AP

Harvey Weinstein.

Reklama

Americký producent Harvey Weinstein obviněný ze sexuálního obtěžování se pravděpodobně vzdá newyorské policii. Informaci přinesla americká média.

Článek

Americký filmový magnát Harvey Weinstein, který je vyšetřován kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování, se pravděpodobně vzdá policii. Podle amerických novin The New York Times by se měl vzdát v pátek.

Weinstein bude vyšetřován manhattanským okresním zastupitelstvím. Filmové hvězdy a zaměstnanci jeho společnosti popsali devítiletou historii, ve které je producent měl sexuálně atakovat a následně jim platit či donutit, aby mlčeli.

Weinstein bude čelit nejméně jednomu obvinění v souvislosti s Lucií Evansovou, která prohlásila, že ji donutil, aby s ním během obchodního jednání v roce 2004 měla orální sex. Informaci pro The New York Times uvedla osoba znalá okolností vyšetřování. Stále však není jasné, jestli Weinstein bude vyšetřován i v souvislosti s dalšími osobami. Server rovněž uvedl seznam dalších jednasedmdesáti mužů obviněných ze sexuálního obtěžování.

Kromě výše uvedeného případu manhattanští prokurátoři rovněž vyšetřují znásilnění herečky Paz de la Huerty. Toho se měl producent dopustit v roce 2010. Paz de la Huerta předložila policii své obvinění koncem října po tom, co deníky The New York Times a New Yorker zveřejnily Weinsteinovu historii sexuálního napadání žen a následného placení či vyvíjení nátlaku, aby mlčely.

Přesné obvinění, jemuž by filmový magnát měl čelit, zatím není jasné. Jeho advokát Benjamin Brafman celou záležitost odmítl komentovat.

Reklama

Související témata:

Doporučované