Hlavní obsah

Upoutávka: Klausova amnestie za peníze? Svědci promlouvají

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Jiří Kubík a Sabina Slonková se v novém dílu Zvláštního vyšetřování vydali pátrat i na Pražský hrad (video: Tomáš Dusil, Lukáš Roganský).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Pátrání, kam zmizely miliony ze zakázek, zavádí reportéry Zvláštního vyšetřování JIřího Kubíka a Sabinu Slonkovou na novou, nečekanou stopu.

Článek

Když odcházející prezident Václav Klaus vyhlásil na Nový rok 2013 amnestii, která mimo jiné zastavila trestní stíhání trvající déle než osm let, zaradovala se i řada lidí, jimž za různé velké podvody a tunely hrozily vysoké tresty. Okamžitě se proto vyrojila podezření, že právě těmto lidem šel Václav Klaus svým rozhodnutím na ruku.

Policie začala prověřovat, zda přípravu amnestie provázely úplatky. Jak to dopadlo? Po této stopě se vydali pátrat reportéři Sabina Slonková a Jiří Kubík ve třetím dílu investigativního cyklu Zvláštní vyšetřování.

Pusťte si v hlavním videu upoutávku na pořad, ve kterém je zastihnete na Pražském hradě po schůzce s jedním klíčovým svědkem.

Nový díl pořadu, na kterém se režijně podílejí renomovaní dokumentaristé Filip Remunda a Vít Klusák, uvidíte na Seznamu již ve středu ráno.

A podívejte se také na předchozí díly Zvláštního vyšetřování:

Zvláštní vyšetřování, 2. díl - Čeho se bál Stanislav Gross a proč zemřel

Zvláštní vyšetřování, 1. díl: Citron se vrací

Reklama

Doporučované