Hlavní obsah

Anglický trenér Southgate se zranil během tréninku. Alespoň, že se nic nestalo hráčům, směje se

Foto: Profimedia.cz

Gareth Southgate pobavil svým zraněním i své svěřence.

Reklama

Kouč anglické fotbalové reprezentace si během volného dne vykloubil pravé rameno, když běhal v lese poblíž hotelu.

Článek

Zatímco většina hráčů využila den volna po zápase s Tuniskem k návštěvě rodin v Petrohradu, kouč Anglie Gareth Southgate si byl ve středu zaběhat poblíž hotelu, a to se mu vymstilo. Při běhu v lese totiž upadl na pravé rameno, které si vykloubil.

„Už jsem se omlouval lékařům, kteří měli mít volno stejně tak jako hráči, ale já jim přidělal práci,“ smál se anglický kouč, který si poranil vazy v rameni podobně jako Egypťan Mohamed Salah ve finále Ligy mistrů.

Na druhou stranu Angličané mohou být rádi, že se zranil trenér, který do hry samozřejmě nemůže zasáhnout. Přesto i Southgate ukázal během úvodního zápasu, že nepatří mezi trenéry, kteří pozorují zápas v sedě bez výraznějších emocí.

Ostatně podívejte se, jak slavil vítěznou branku Harryho Kanea v zápase proti Tunisku.

„Hlavně, že se během volna nezranil jeden z našich hráčů. Na druhou stranu, góly už teď budu muset slavit opatrněji,“ pokračoval s úsměvem na tváři Southgate.

V anglickém týmu panuje po vítězství 2:1 nad Tuniskem dobrá nálada, kterou ještě vylepšilo trenérovo zranění. „Když jsem přišel mezi hráče s ortézou na poradu před Panamou, tak se všichni pobaveně ptali, co jsem dělal,“ pokračoval Southgate.

„Smutné je, že jsem měl rozběhnutý osobní rekord na deset kilometrů,“ pobavil na závěr Southgate, který ale přeci jen musí řešit i jedno zranění svého hráče.

Záložník Dele Alli si totiž v úvodním zápase na šampionátu poranil stehenní sval a do zápasu s Panamou zřejmě nezasáhne.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Podívejte se na představení anglického týmu před turnajem.Video: AP

Reklama

Doporučované