Hlavní obsah

Ramos zranil Salaha úmyslně. Petice 300 tisíc fanoušků žádá trest pro kapitána Realu

Foto: Profimedia.cz

Sergio Ramos přidržel při pádu ruku Mohameda Salaha. (Foto: Profimedia.cz)

Reklama

Sergio Ramos ve finále Ligy mistrů vyřadil ze hry Mohameda Salaha. Nejen fanoušci útočníka Liverpoolu žádají FIFA a UEFA, aby byl kapitán Realu dodatečně potrestán. Internetovou petici už podepsalo více než 300 tisíc lidí.

Článek

Běžela 25. minuta sobotního finále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Realem Madrid. Mohamed Salah, největší hvězda anglického týmu, se tlačil před kapitána Realu Sergia Ramose a to se mu stalo osudným. Po těsném souboji oba fotbalisté padají na trávník a z opakovaných záběrů je vidět, jak zůstala Salahova ruka v nepřirozené poloze pod Ramosem.

Egypťan se po ošetření vrátil na hřiště, ale po chvíli musel předčasně skončit. Naopak Ramos zápas dohrál a na konci se radoval po výhře 3:1 z třetího triumfu v Lize mistrů v řadě. „Ramos si v Egyptě neudělal příliš fanoušků,“ řekl po zápase ironicky kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Po finále začala na internetu kolovat petice, aby FIFA a UEFA dodatečně potrestaly Sergia Ramose. Petice, kterou dosud podepsalo více než 300 tisíc lidí, říká, že Ramos zranil Salaha úmyslně.

„Sergio Ramos nejde příkladem pro mladé fotbalisty. Nepoužívá férové praktiky, vyhrává zápasy, protože nehraje v duchu fair play,“ píše se mimo jiné v petici.

Autor petice měl zřejmě na mysli další situace z finálového zápasu. Ramos totiž stihl v jednom utkání zranit Salaha, udeřit loktem brankáře Kariuse a ještě zkusit vyloučit Sadia Maného poté, co simuloval druhý úder do obličeje od senegalského útočníka.

Vedle fanoušků Liverpoolu smutní také celý Egypt, protože Salah možná nestihne nadcházející mistrovství světa ve fotbale. Podle britských médií má Salah vykloubené rameno a poraněné vazy. Šampionát pro Egypt startuje už 15. června zápasem proti Uruguayi.

Salah ale na svůj Twitter napsal, že věří, že by na šampionátu mohl hrát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Podívejte se, jak fotbalisté Realu slavili třetí triumf v Lize mistrů v řadě.Video: David Janeczek, AP

Reklama

Doporučované