Hlavní obsah

Apple hodinky po aktualizaci přestanou fungovat, pomůže jen servis

Chytré hodinky může vyřadit z provozu aktualizace.

 

Reklama

O jak velký jde problém, není zatím jasné.

Článek

Hodinky od firmy Apple se nemusí vždy vyplatit aktualizovat. Některé nový software dokáže rozbít a majitel musí do servisu.

Objevily se případy, kdy si majitel chytrých hodinek stáhl aktualizaci, která nevyšla. Hodinky se jen zapnou, objeví se červený vykřičník a pod ním odkaz na servis. Svépomocí se nepodařená aktualizace neopraví.

Kolika lidí a jakého typu Apple Watch se problém týká, teď není jasné. Aktualizace je celosvětová. Větší problém s hodinkami se objevil už před měsícem.

Apple Watch po chybné aktualizaci.

„Už před Vánoci si uživatelé ve velkém stěžovali, že se jim při aktualizaci hodinky zasekly a museli navštívit autorizovaný servis. Apple hned aktualizaci stáhl, protože si byl tohoto problému vědom," řekl Seznamu šéfredaktor serveru Letem světem Applem Daniel Pražák. To, že by se problém s aktualizací objevil ve velkém i nyní, zatím nic nenaznačuje.

„Dosud jsme nic podobného nezaregistrovali, ani si na zahraničních serverech nikdo nestěžuje. Apple aktualizaci zatím nestáhl, takže to asi nebude tak velké měřítko jako u předchozí aktualizace," dodal.

Redakce Seznam Zprávy zaslala otázky i mediálnímu oddělení Applu v České republice, odpověď ale zatím žádná nepřišla.

Reklama

Doporučované