Hlavní obsah

Apple lepí díry v bezpečnosti svých výrobků

Apple vydal aktualizaci systému pro telefony.Video: Petr Juna, AP

 

Reklama

Americká společnost na pondělní akci Keynote oznámila publikaci nové verze svého operačního systému iOS 12.2. Ten kromě nových emotikonů přináší několik zásadních záplat v bezpečnosti.

Článek

Přesně 51, tolik je v novém systému oprav a vylepšení bezpečnosti. Majitelé starší verze softwaru tak například nemají dostatečně zabezpečené zprávy nebo prohlížeč Safari. Hackeři by se skrze tento software mohli dostat k citlivým informacím. Další problém byl u mikrofonu. K tomu měly neohlášený přístup nejen aplikace, ale také webové stránky. Zařízení tak může nahrávat nejen uživatele, ale i lidi okolo nich.

Není to poprvé, co Apple v rámci nového patche řeší zásadní bezpečnostní problémy. Předchozí verze systému vyšla poté, co se ukázalo, že aplikace FaceTime nemá dostatečně chráněný přístup k mikrofonu a kameře. K nahrávacím zařízením se tak skrz aplikaci dalo dostat. FaceTime bylo potřeba opravit i v nejnovější verzi iOS. Software někdy nevypínal kameru poté, co skončil rozhovor.

Apple na pondělní konferenci Keynote oznámil krom nového systému hlavně vlastní zpravodajské a herní předplatitelské služby nebo kreditní karty. Společnost také připravuje konkurenci pro Netflix, Amazon Prime a kabelové televize.

Reklama

Doporučované