Hlavní obsah

Apple po letech představil nový výrobek, technický převrat nečekejte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Apple představil svůj nejnovější produkt HomePod.Video: Jakub Říha

 

Reklama

V pondělí večer představila firma Apple hlasem ovládaný chytrý reproduktor HomePod. Nové počítače Mac budou podporovat virtuální realitu.

Článek

Americká technologická firma Apple představila domácí chytrý reproduktor HomePod, který pomocí hlasových příkazů umí přehrávat hudbu a pomáhá řídit domácnost. Pro firmu je to první nový produkt za několik let, i když na trhu jsou již podobné, konkurenční přístroje, jako Amazon Echo a Google Home, uvedla agentura AP.

Přístroj se aktivuje hlasem a je schopen reagovat na žádosti o informace a pomoc kolem domácnosti. Přístroj by měl být k dispozici od prosince v USA, Británii a Austrálii za cenu kolem 350 dolarů (8200 korun). To je zhruba dvojnásobek ve srovnání s konkurencí.

HomePod váží 2,5 kilogramu a má 17,2 na 14,2 centimetrů.

Přístroj Echo byl uveden na trh v roce 2015 a Google Home loni. Podle výzkumné společnosti eMarketers více než 35 milionů lidí v USA by mělo v letošním roce použít hlasem aktivovaný reproduktor nejméně jednou měsíčně. To je více než dvojnásobek ve srovnání s odhadem v loňském roce.

Apple naposledy představil nový přístroj v září 2014. Tehdy to byly chytré hodinky Apple Watch.

Apple rovněž uvedl, že jeho počítače Mac budou nově kompatibilní s virtuální realitou a dostanou lepší obrazovku a grafické schopnosti. Nicméně Apple přichází do této oblasti relativně pozdě. Systémy zaměřené na virtuální realitu již mají Samsung, Google, Facebook, HTC a Sony. Virtuální realita je již celá desetiletí označována za příští velkou věc. Zatím je však o ní spíše než mezi běžnými denními uživateli vysoký zájem mezi hráči, vývojáři a výrobci hardwaru, upozornila agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Doporučované