Hlavní obsah

Aqualand Moravia otevře až 27. prosince, areál musí připravit

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Aqualand Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku zatím návštěvníky nepřivítá. I přes to, že vládní opatření proti šíření koronaviru umožňují aquaparku ode dneška otevřít, provoz zahájí až 27. prosince.

Článek

Příprava areálu zabere minimálně dva týdny, uvedla v tiskové zprávě za aquapark Karolína Křenková.

Aktuální vládní nařízení umožňují zahájení provozu ode dneška, přičemž na 15 metrů čtverečních plochy objektu připadá nejvýš jeden člověk. Aqualand Moravia na obnovení provozu pracuje. „O tom, že wellness a bazény mohou otevřít, informovala oficiálně vláda až 30. listopadu. Nyní řešíme například údržbu bazénů, včetně jejich napouštění vodou. Tu následně podrobíme přísné kontrole a čeká ji také vyhřívání na požadovanou teplotu. Věnujeme se rovněž kontrolám a zkouškám všech technologií a zásobování našich gastronomických provozů. Tento proces nechceme podcenit,“ uvedl ředitel aquaparku Petr Pavlacký.

Za aktuálních opatření může do areálu v jednu chvíli zhruba 650 lidí, do obou částí wellness až 140. Stejně jako na jaře bude k dispozici rezervační systém.

Aqualand Moravia plánuje také další opatření jako třeba samolepky a cedule, které mají za úkol informovat návštěvníky o nutných pravidlech, jako je třeba dodržování rozestupů nebo nošení roušek. „Zařadíme také zvýšenou frekvenci sanity. Na místě budeme mít vyškolený personál s úkolem kontrolovat dodržování pokynů. Uvidíme, jak to bude s rouškami. Zatím není systematické opatření, které by je v případě bazénů nařizovalo. Na jaře byla rouška nutná pouze při vstupu do areálu, avšak ne při pobytu ve vodě. Nicméně počítáme, že v některých částech bude vyžadována,“ dodal Pavlacký.

Aquapark byl letos celkově zavřený pět měsíců. Na jaře od 13. března do 25. května a na podzim od 9. října. Mzdy zaměstnancům hradil pomocí programu Antivirus, i tak sčítá ekonomické škody. „V obou vlnách jsme tratili desítky milionů korun na tržbách, další miliony tvoří fixní náklady. Co se návštěvnosti týče, za celý rok 2020 se již úbytek v počtu návštěvníků pohybuje ve statisícových položkách,“ řekl Pavlacký.

K aquaparku náleží i hotel Aqualand Inn, který také zůstane zavřený až do 27. prosince.

Ještě před létem se Aqualand Moravia objevil v žebříčku nejnavštěvovanějších turistických cílů za rok 2019, který tvoří agentura CzechTourism. S roční návštěvností přes 800.000 lidí tak obhájil první místo v rámci Jihomoravského kraje a také šesté místo v celé České republice.

Reklama

Doporučované