Hlavní obsah

Ať to zaplatí ten vandal, požadují poslanci uhrazení škody po Volném

Foto: twitterový účet poslance Jakuba Michálka, Seznam Zprávy

Poškozený stůl předsedy Poslanecké sněmovny po potyčce s Lubomírem Volným.

Reklama

Poslanci požadují, aby Lubomír Volný zaplatil škodu, kterou v pátek způsobil v jednacím sále Poslanecké sněmovny. Odmítají, aby šly náklady za Sněmovnou.

Článek

Jednání Poslanecké sněmovny už po několikáté narušil poslanec Lubomír Volný. V pátek se schůze přerušila a vyvádění zákonodárce ze sálu se neobešlo bez potyčky. Ze stolu, u nějž sedí předseda Sněmovny, vyrval Volný mikrofony.

Stalo se tak poté, co obstruoval jednání o odvolání radní České televize Hany Lipovské, odmítal odejít z řečniště a ze sálu ho musela vyvést ochranka. Během incidentu byla schůze přerušena a vypnut byl i kamerový záznam ze Sněmovny.

Výši škody neznám, ale zaplatí to Poslanecká sněmovna a panu poslanci Volnému to naúčtuje jako škodu, kterou způsobil, a to v celé výši.
Vojtěch Filip, předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny

Poslanci požadují, aby náklady na opravu zaplatil Volný ze svého a nepodílela se na tom Sněmovna. „Výši škody neznám, ale zaplatí to Poslanecká sněmovna a panu poslanci Volnému to naúčtuje jako škodu, kterou způsobil, a to v celé výši,“ napsal v SMS zprávě pro Seznam Zprávy komunistický předseda a místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip.

To, aby Volný škodu zaplatil, požadují poslanci napříč politickým spektrem.

„Tenhle ‚vlastenec‘ se nestydí chovat jako vandal v místě, kde vznikala československá státnost, a měli by to platit lidé? Nepřijatelné,“ reagoval předseda STAN Vít Rakušan.

Poslance Volného označil za vandala také místopředseda ODS Martin Kupka. Šéf pirátského poslaneckého klubu Jakub Michálek očekává, že opravu nejprve zaplatí Sněmovna a poté bude vymáhat náhradu škody po Volném.

Sněmovní orgány by mu měly napálit flastr.
Jan Birke, poslanec ČSSD

„Už minule zničil řečnický pult. Nejen, že jsou to historické kusy, vždyť tam byli naši předci a tento člověk to tam devastuje úplně neskutečným způsobem, proč by to měl platit daňový poplatník? Ten člověk nezaplatí dobrovolně vůbec nic. Sněmovní orgány by mu měly napálit flastr,“ řekl ve vyjádření pro Seznam Zprávy poslanec ČSSD Jan Birke.

Seznam Zprávy se pokoušely Lubomíra Volného kontaktovat, ale nereagoval ani na telefonní hovory, ani na SMS.

Reklama

Doporučované