Hlavní obsah

Atrakce na americké pouti vymrštila lidi ze sedadel, jeden mrtvý

Příčina závady atrakce Fireball se vyšetřujeVideo: AP

 

Reklama

Obětí nehody je osmnáctiletý muž. Dalších sedm lidí se zranilo, tři z nich jsou v kritickém stavu.

Článek

Při nehodě pouťové atrakce v americkém státě Ohio zemřel osmnáctiletý muž. Odlomená část stroje ho vymrštila do vzdálenosti asi patnácti metrů. Příčina závady není dosud známá.

„Jedna osoba v důsledku tohoto incidentu zemřela. Máme dalších sedm osob, které jsou zraněné, tři z nich jsou v kritickém stavu. Všichni zranění byli přepravení do místních nemocnic,” řekl Paul Pride z odboru veřejné bezpečnosti státu Ohio.

Nehoda atrakce s názvem Fireball se stala hned první den pouti, jedné z největších podobných akcí ve Spojených státech. Během dvou týdnů ji navštíví asi milion lidí.

Podle prvotních informací se část pouťové atrakce s několika sedadly během jízdy odlomila a vymrštila lidi do vzduchu. Atrakce Fireball se skládá z ramene zavěšeného ve výšce, které točí a kývá lidmi usazenými na venkovních sedačkách.

„Kontroly atrakcí neprobíhají ve spěchu. Prohlížíme je opakovaně. Kontrolujeme je při sestavování a poté každý den. Zahájíme vyšetřování, abychom zjistili, kde došlo k selhání, jestli k nějakému došlo, a jak se to stalo,” uvedl ředitel ohijského odboru zemědělství David Daniels.

Guvernér státu Ohio John Kasich už vyjádřil zármutek nad neštěstím a kromě vyšetřování nařídil i uzavření všech dalších atrakcí na pouti, dokud neproběhnou dodatečné bezpečnostní kontroly.

Tragédie v Ohiu není jedinou, kdy na atrakci v poslední době umírali lidé. Více ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované