Hlavní obsah

Podnikatelka Zábržová: Potřebovala jsem inspiraci, firmu řídím ze Španělska

Foto: Miloš Čermák, Seznam Zprávy

Simona Zábržová cítila, že potřebuje načerpat energii jinde. Tak se přesunula do Španělska.

Reklama

Článek

Simona Zábržová byla vůbec jedním z prvních hostů, když jsem Jedno procento před více než třemi lety začal natáčet. Tehdy jsme mluvili o jejím vyhoření, myšleno samozřejmě to metaforické, týkající se duševního zdraví. Přesněji řečeno o jejím v pořadí už druhém vyhoření.

Profesně toho za sebou měla dost: mnoho let podnikání s bývalým přítelem a pak šéfování ve dvou středně velkých firmách. Své vyhoření vzala jako pravá podnikatelka, totiž jako příležitost – založila startup, který duševní zdraví lidí ve firmách či institucích pojímá systémově. A jako byznys plán. Tak vznikla firma Soulmio.

Letos v lednu ovšem znovu své kolegy i přátele překvapila: to když se rozhodla žít většinu roku ve Španělsku a svou rostoucí a rozvíjející se firmu řídit na dálku. Jde to? A jaké jsou její zkušenosti? Tohle je epizoda typu „update“, kdy zvu opakovaně hosty, jejichž život se nějak zajímavě posunul nebo změnil. Což je i případ Simony Zábržové.

Dozvíte se, jak se ve Španělsku aklimatizovala, které jídlo jí chutná, co dělá ve volném čase a proč se líbí zrovna francouzským mužům. Byť ve Španělsku. A mluvili jsme také o tom, proč je zrovna duševní zdraví tak aktuálním tématem a jestli rok 2023 bude konečně lepší než roky 2020, 2021 a 2022.

A teď už hezkou zábavu.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované