Hlavní obsah

Kuchta se v Rusku nadře, v Plzni došla munice

Foto: Seznam Zprávy

Jan Kuchta si vystřílel atraktivní angažmá. Nosiči se mimo jiné zamýšlí nad tím, jak se mu bude v Rusku dařit.

Reklama

Článek

Po týdnu jsou tu opět Nosiči vody, nový podcast Seznam Zpráv o dění v českém i světovém fotbale. Jeho protagonisty jsou Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh – a tentokrát se věnovali přestupům v rámci Fortuna ligy.

„V předchozích sezonách bývalo jakýmsi nepsaným zvykem, že jako první nakupovala své posily obvykle Viktoria Plzeň. Letos vidíme velký rozdíl. Je evidentní, že Plzni došla finanční munice, kterou ještě v nedávné minulosti oplývala. Ačkoliv si to mnozí plzeňští fanoušci nechtějí připustit, současná ekonomická situace v jejich milovaném klubu není příznivá,“ konstatuje Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

Právě plzeňská Viktoria patří mezi poměrně početnou skupinu účastníků Fortuna ligy, kteří na zimní soustředění více či méně dobrovolně neodcestovali do klimaticky příznivějších krajin. Viktoriáni nakonec neodletěli na plánované soustředění do Španělska, zdůvodnili to tamější špatnou pandemickou situací a budou se připravovat ve skromnějších, domácích podmínkách.

„Přístup k zimním přípravám se v posledních letech hodně změnil. Možná se ukáže, že pro některé celky je účelnější zůstat doma. Na druhou stranu ve zhoršených klimatických podmínkách se těžko simuluje ideální fotbalová příprava. Plzeň svým postavením v tabulce deklaruje boj o titul, ale otázkou je, jestli se dokážou adekvátně připravit,“ přemítá Jaromír Bosák, fotbalový komentátor a moderátor Nosičů vody.

Kuchta se nadře

Nosičům neunikly ani některé zásadní pohyby, k nimž došlo na lednovém přestupovém trhu. Za největší událost označili nedávný přesun Jana Kuchty, bývalého útočníka pražské Slavie, do ruského velkoklubu Lokomotiv Moskva. „Musím se přiznat, že mě překvapilo, jak se Kuchta dokázal ve Slavii rozvinout a herně vyzrát,“ vysekl Luděk Mádl českému útočníkovi poklonu.

„Je tu jedno velké ale. Ruská liga patří mezi defenzivní a fyzicky náročné soutěže. Nehraje se tam žádný bezhlavý hurá fotbal s otevřenou obranou. Pro Kuchtu to bude nesmírně složité. Pokud by se neprosadil ve dvou třech utkáních, což se v Rusku stane jednoduše, bude to pro něj náročný test,“ poznamenal Bosák.

Chcete se dozvědět, jak v zimě posilují pražská „S“ a jak se v jejich kádrech prosazuje dravé mládí? Bosák s Mádlem rozebírají i spojení Sparty s Pavlem Vrbou, jež bylo prodlouženo novou smlouvou. Všímají si také, kterému dalšímu tradičnímu klubu Fortuna ligy výrazně docházejí finance.

V zahraniční části podcastu se všichni tři Nosiči věnovali fenomenálnímu návratu Philippeho Coutinha do Premier League. Brazilec v dresu Aston Villy v poslední dvacetiminutovce významně přispěl k vyrovnání proti Manchesteru United. Bosák, Mádl a Tvaroh analyzovali také odkládání zápasů kvůli výskytu covidu nebo střelecký koncert Antonína Baráka v italské Serii A.

Celou aktuální epizodu nového fotbalového podcastu si poslechněte v přehrávači v úvodu článku nebo na Podcasty.cz.

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované