Hlavní obsah

Slavii před derby došli robocopové. Proč je marodka v Edenu pořád plná?

Foto: Profimedia.cz

Trenér pražské Slavie Jindřich Trpišovský má před sebou celou řadu složitých otázek.

Reklama

Článek

Derby pražských „S“ je na programu už tuto neděli. Nosiči vody v podcastu vyhlíží šlágr 13. kola Fortuna ligy, který svede odvěké rivaly v boji o průběžné druhé místo v tabulce. Domácí Slavii aktuálně trápí významné problémy.

Bookmakeři Slavii v derby přisuzují roli papírového favorita. V neděli to ale budou mít svěřenci Jindřicha Trpišovského poměrně složité.

Sešívaní totiž momentálně zápasí s četnými problémy. Kromě střelecké nemohoucnosti a individuálních chyb v obraně slávisty stále decimuje i série zranění. Nosiči vody debatují právě o příčinách zaplněné marodky v Edenu.

Počet hráčů červenobílého týmu, kteří jsou dislokovaní na marodce, se aktuálně blíží číslu 10. Slávisté se jistě musí ptát sami sebe, proč mají v posledních letech na podzim tolik zraněných.

„V případě Slavie to bude komplexní problém. Trenérský styl Jindřicha Trpišovského je náročný po fyzické stránce. Mnozí kritici jeho přístupu tvrdí, že své hráče tímto režimem vysává už po několika sezonách. Samozřejmě hodně záleží i na tom, jak jsou jednotliví hráči houževnatí,“ míní Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

„Pravdou je, že náročný styl v minulých sezonách slávistům seděl, ale to se bavíme o jiné Slavii – o té s odlišným jádrem plných fotbalových robocopů, kteří už v Edenu z větší části nepůsobí,“ všímá si Karel Tvaroh.

„Faktorů, které mají na svědomí nárůst počtu zraněných, bude pochopitelně mnoho. Těžko říct, na čem slávisté trénují, ale pokud jde o podobně nekvalitní terén, na kterém hrají zápasy, může se to na jejich zdravotním stavu nemile podepsat,“ pokračuje v úvaze Tvaroh, donedávna profesionální fotbalový obránce.

Kdo z aktuálně zraněných hráčů chybí podle Nosičů vody kouči Trpišovskému nejvíc? A proč se slávisté mohou těšit na reprezentační přestávku? Nejen o tom uslyšíte v novém vydání podcastu Nosiči vody.

Souček vyzve Salaha

Trio ve studiu se důkladně zaměřilo i na situaci, která panuje na druhém břehu Vltavy. Sparta si po atraktivní bitvě smlsla na Pardubicích, ale k plné spokojenosti bude mít kouč Brian Priske daleko. Jaký rébus musí vyřešit před nedělním mačem?

V podcastu uslyšíte také o úspěšném startu Pavla Hapala na lavičce Baníku Ostrava nebo o kolísavé formě Slovácka v čele s Filipem Nguyenem.

V zahraniční části podcastu se Nosiči vody rozplývají nad strhující bitvou mezi Liverpoolem a Manchesterem City, kterou jedinou trefou rozhodl egyptský kanonýr Mohamed Salah. Nechybí zhodnocení duelu Realu Madrid s Barcelonou, které v rozstřelu supersnajprů vyznělo ve prospěch Karima Benzemy.

V sázkařském okénku s Fortunou se Nosiči obloukem vrací k derby, přičemž se jednohlasně shodují, že nadcházející „bitva o Prahu“ nezná favorita. Jako šlágr 12. kola anglické Premier League pak Nosiči vyhlíží zápas znovuvzkříšeného Liverpoolu s West Hamem United. Jak si podle nich povedou Tomáš Souček a Vladimír Coufal na slavném Anfield Road proti Mohamedu Salahovi a spol.? To se dozvíte v čerstvé epizodě podcastu!

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované