Hlavní obsah

Šťastný podcast: Je Okamura ruský meteorit, nebo Trump české politiky?

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Šťastný podcast o Tomio Okamurovi - dnes s návštěvou z podcastu 5:59.

Reklama

Článek

Jindřich Šídlo odjel slavit své 51. narozeniny do Londýna a Tereza Povolná se válí v kukuřičných polích v Iowě, takže jsme museli do Šťastného podcastu povolat posilu, která nám bude vyprávět věci tak zajímavě jako naši kolegové. A tak nemohla padnout volba na nikoho jiného než na populární moderátorku podcastu 5:59 Lenku Kabrhelovou.

Téma dnes bylo obzvlášť třaskavé. Stejně jako v aktuálním díle Šťastného pondělí jsme i ve Šťastném podcastu řešili možný nástup Tomio Okamury k moci. Ale abychom si odpověděli, kde může Okamura za pár let skončit, musíme si nejdřív položit otázku, kde se ten člověk vlastně vzal a co dělal před svou politickou kariérou.

„Už hodně dávno jsem s Tomio Okamurou dělala rozhovor také, když jsem pracovala v české redakci BBC. On byl totiž vždy na rozdíl od jiných velmi ochotný přijít, takže se to produkci dobře domlouvalo. A tak v médiích občas vystupoval jako komentátor věcí spojených s Japonskem,“ vypráví Lenka Kabrhelová.

„Tady bych tě opravil,“ kontruje Konstantin Sulimenko, „Tomio Okamura v médiích pořád vystupoval jako komentátor věcí, občas jako komentátor věcí spojených s Japonskem.“

Šťastné pondělí na scéně: Nagano

S novou sezónou přichází také jedna jistota - Šťastné pondělí LIVE!

Ve středu 8. listopadu budeme v pražském Divadle X10 natáčet satirické pásmo Šťastné pondělí na scéně: Nagano 🇯🇵 – a vy můžete být u toho.

K jakému tématu by podcast 5:59, který zásadně zve jen odborníky, pozval největšího experta na všechno Okamuru dnes? Zde přinášíme stručný přehled:

„K tématu architektury?“

„Ne.“

„K tématu cestovních kanceláří?“

„Ne.“

„K tématu rasových otázek?“

„Ne.“

Takže i když jsme vybrali témata, ve kterých je Tomio Okamura nejzběhlejší, nezdá se, že ho v podcastu Lenky Kabrhelové uslyšíte. Ale snažili jsme se!

Zkušené novinářky jsme se zeptali i na další věci. Bavili jsme se třeba také o tom, kde pobývala v letech, kdy byl Tomio Okamura poprvé a podruhé zvolen do Poslanecké sněmovny.

„V roce 2013, kdy se Tomio Okamura poprvé dostal do Sněmovny, jsem působila jako zpravodajka z Ruska. A když jsem se prohrabávala svými příspěvky v té době, tak jsem přišla na jednu zvláštní věc. Patnáctého února 2013 spadl v Čeljabinsku meteorit. A ruský meteorit, to mohla určitě být předzvěst nástupu Okamury,“ přemítá konspiračně Kabrhelová. A rok 2017 trávila zase v trumpovské Americe, což samozřejmě také skýtá hromadu zajímavých paralel, o které se s námi Lenka podělila.

Samozřejmě jsme si také odpověděli na otázku, co se musí stát, aby se Okamura stal příštím vicepremiérem. A jak podotkla naše dnešní hostka, stačí vlastně jen úplná drobnost, a to…

...se dozvíte ve Šťastném podcastu v přehrávači nahoře. A jako bonus vás čeká úplně první true-crime investigativní počin týmu Šťastného pondělí spolu s tvůrkyněmi nové podcastové minisérie Slopné: Kdo je vrah? Adélou Jelínkovou a Barborou Sochorovou.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Související témata:

Doporučované