Hlavní obsah

Šťastný podcast: Šídlo obhajuje Babiše a odsuzuje volební kalkulačky

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Šťastný podcast o volebních kalkulačkách, koalicích a špatných vyjádřeních.

Reklama

Článek

Proč nemáme rádi volební kalkulačky a za co si zaslouží naši podporu Andrej Babiš? V aktuálním díle Šťastného podcastu nejen o tom mluví Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Minulý týden se na sociálních sítích začaly objevovat výsledky z volebních prezidentských kalkulaček, tedy souboru několika otázek, který vám na základě vašich odpovědí vypočítá, se kterým kandidátem máte největší shodu. To ale našeho kolegu Jindřicha Šídla tak vytočilo, že se o tom (navzdory plánům) rozhodl udělat i aktuální díl Šťastného pondělí. A tak jsme se ve Šťastném podcastu museli zeptat proč.

„Já je prostě považuju za další krok k úplnému vyprázdnění politiky. Ono se to tváří jako vítězství umělé inteligence nad člověkem, ale já protestuju jako Václav Klaus, aby se lidem ve volbách tvrdilo, že se mohou dobře rozhodnout, když vyplní nějaký přiblblý dotazník, kde polovina otázek nesouvisí s volbami. Volit se má podle úplně jiných kritérií, než co nám naťuká produkťák v IT firmě,“ říká emotivně Jindřich Šídlo.

„Takhle se zatím Jindřich nerozohnil u žádného jiného tématu,“ glosuje scénárista Konstantin Sulimenko, „jen bych možná podotknul, že volební kalkulačky nejsou umělá inteligence. I když pro Jindřicha je umělá inteligence i počítačová myš“.

V první části Šťastného podcastu věnované politickým aktualitám se můžete těšit třeba také na rozbor koalic vládních stran s hnutím ANO a SPD v komunální politice – a také na vysvětlení, proč je to důležité pro celostátní politiku.

Pusťte si aktuální Šťastné pondělí

Rubrika novinek ze sociálních sítí Terezy Povolné se v aktuálním díle podcastu zaměřila… na Jindřicha Šídla.

„Je pravda, že jako nejhlavnější politický analytik Šťastného pondělí kritizuješ výroky předsedy Ústavního soudu Rychetského a obhajuješ Andreje Babiše?“ ptá se docentka sociálních sítí Týmu Šťastného pondělí.

„Je to pravda,“ potvrzuje Šídlo, „Pavel Rychetský podal v jednom rozhovoru velmi nelichotivou charakteristiku Andreje Babiše. A já si myslím, že to předseda Ústavního soudu dělat nemá. Já jsem se ale s tímhle názorem dostal na twitteru do menšiny. A zastávat se Andreje Babiše, to já dělám s gustem, protože to nikdo moc nedělá kromě mě, poslanců Kolovratníka, Nachera, bývalé poslankyně Melkové, Jany Mračkové Vildumetzové, Aleny Schillerové, Karla Havlíčka, Mladé fronty DNES, Lidových novin, Rádia Impuls, prostě nás není moc,“ dodává moderátor Šťastného pondělí.

Andrej Babiš ale není jediný, koho jsme dnes obhajovali. Mluvili jsme totiž také o nešťastných výrocích Danuše Nerudové a o tom, že je lze pochopit i jinak než projev arogance. A aby to Petru Pavlovi nebylo líto, i jemu jsme nabídli, co má říct, abychom ho mohli obhájit třeba příště.

Náš skoro předvánoční velmi smířlivý díl Šťastného podcastu si můžete poslechnout v přehrávači nahoře.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované