Hlavní obsah

Polibek smrti od Vlevo dole: Těchto sedm politiků zazáří. Nebo taky ne

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Jihomoravský hejtman Jan Grolich z KDU-ČSL je jedním z talentů, kterým Vlevo dole předpovídá slibnou politickou budoucnost.

Reklama

Článek

Politická novinařina je plná negativních zpráv, kauz, rozkrádaček a pomluv. Pojďme být alespoň o prázdninách pozitivní! Autoři politického podcastu Vlevo dole Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší vytipovali sedm politiků, kteří podle nich mají talent a v budoucnosti zazáří.

„Nebude to spíš polibek smrti? Vždycky když my novináři někoho pochválíme, tak na něj něco praskne,“ obává se Lucie Stuchlíková.

„Václav Havel v roce 1998 viděl jako naděje české politiky třeba Stanislava Grosse, Cyrila Svobodu nebo Martina Bursíka. To je největší alibi, které můžeme mít,“ kontruje Václav Dolejší.

Kdo zaujal autory podcastu a na koho sází v příštích letech? Podařilo se najít jména napříč stranami: Jan Grolich z KDU-ČSL, Eva Decroix z ODS, Jaroslav Bžoch z ANO, Bára Urbanová ze STAN, Adéla Šípová za Piráty, Ondřej Kolář z TOP 09 a Lukáš Ulrych z ČSSD.

Ale aby těch pozitivních věcí nebylo moc – tématem této epizody politické talkshow je i Vít Rakušan a jeho nejnovější průšvih s šéfem civilní rozvědky, jenž se scházel s obviněným podnikatelem z kauzy Dozimetr Michalem Redlem.

Šéf STAN jako by se nepoučil z dřívějších potíží ve svém hnutí a stále se drží postupu, který nakonec napáchá víc škody než užitku. Tedy nejdřív se tvářit, že problém neexistuje, pak že možná existuje, ale není ho třeba řešit – aby se pak nakonec za velké ostudy stejně řešit musel.

Proč je Mlejnek tak důležitý, že kvůli němu Rakušan riskuje další ostudu? Jak aktuální kauzu využije Andrej Babiš? A dostal by se Václav Havel do výběru talentů podle Vlevo dole? Čerstvou epizodu si poslechněte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované