Hlavní obsah

Vlevo dole: Babišovi ujíždějí nervy. Hlasy loví už i u vlastních nepřátel

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Andrej Babiš svolal v úterý mimořádnou tiskovku, kde mluvil o své bezpečnosti.

Reklama

Článek

Andrej Babiš definitivně pohřbil hodného Babiše a na scénu se vrátil starý – ehm – dobrý Babiš. Předsedovi ANO evidentně ujíždějí nervy. Což je překvapivé vzhledem k tomu, že by měl být kvůli nemoci Petra Pavla ve výhodě.

„Výzkumy jeho týmu musejí vycházet opravdu špatně. Například v Brně se Babiš neudržel a před náměstím plným důchodkyň vulgárně vykřikoval, že „to s tím Polskem pos*al.“ Jestli přitom Češi něco chtějí od prezidenta, tak to, aby byl důstojný,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

V úterý pak Andrej Babiš v podstatě zopakoval mimořádnou sobotní tiskovku a znovu zahrál na city. Tentokrát nevyhrožovali jeho ženě, ale přímo jemu, a to zastřelením. „Že politikům chodí výhružné maily, je bohužel úplně běžné. A tiskovky kvůli tomu nikdo nedělá. Ale Babiš se evidentně rozhodl vytěžit roli oběti,“ hodnotí Václav Dolejší.

Expremiér proto ruší zbytek kontaktní kampaně – je ale otázka, jestli je to skutečně z obav o bezpečnost. Nebo si jeho tým vyhodnotil, že fotky a videa z kampaně plné jeho odpůrců nepůsobí dobře.

A zatímco Petr Pavel podle průzkumů bez problémů sbírá hlasy většiny kandidátů, kteří vypadli v prvním kole, Babiš se pro nové voliče musí pouštět do značně hlubokých vod. Třeba k senátorce Janě Zwyrtek Hamplové nebo místopředsedovi Trikolory Petru Štěpánkovi – tedy lidem, kteří ho během proticovidových opatření přímo nenáviděli.

Komu Babiš poslal 🤮? Kolik mimořádných tiskovek denně by musel svolat, kdyby mu chodily maily Lucie Stuchlíkové? A jaké spiknutí Václava Dolejšího odhalila Jana Bobošíková? Poslechněte si čerstvý Reaktor!

Foto: Seznam Zprávy

Spiknutí Václava Dolejšího se týká využití jezevčíků v kampani.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované