Hlavní obsah

Vlevo dole: Kdo je tady voják? Babiš metal granáty, Pavel zapomněl i obranu

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Nastydlý Petr Pavel nebyl během debaty ČT ve formě, shoduje se politický podcast Vlevo dole.

Reklama

Článek

Andrej Babiš si připsal vítězství v předvolebním souboji, do kterého původně ani nechtěl jít. V nedělní debatě České televize doslova převálcoval nemocného Petra Pavla i moderátora. Ovšem za cenu proudu lží a polopravd.

Babišovi se podařilo využít momentu překvapení. „Do debaty dorazil nečekaně na poslední chvíli, čímž zaskočil moderátora i protivníka,“ myslí si Václav Dolejší.

Podle Lucie Stuchlíkové se ale Česká televize do této nepříjemné situace dostala sama, když se do poslední chvíle tvářila, že Babiš může do debaty přijít.

„Buď měli v nějaký moment vyhlásit, že s ním tedy nepočítají. Nebo měli být perfektně připraveni na možnost, že přijde,“ říká Stuchlíková.

V Babišův prospěch zahrálo i to, že Petr Pavel onemocněl a v průběhu duelu mu bylo evidentně zle. Babiš tak dostal debatu od svého protivníka skoro zadarmo.

„Pavel nedokázal reagovat ani na zjevné lži nebo nahrávky na smeč. Neustále opakoval jen, že nebude reagovat, to je málo,“ dodává Dolejší.

Poslechněte si další díl Vlevo dole

A připomíná, že podobnou chybu – za žádnou cenu neútočit – už udělaly týmy Jiřího Drahoše i Karla Schwarzenberga.

„Babiš přitom nepřišel s ničím novým, čím by Pavla mohl zaskočit. Všechno jsme to slyšeli už stokrát a nevím, proč na to nemá Pavel od svého týmu mustr, jak reagovat,“ dodává Stuchlíková.

Jak moc nervózní jsou v týmu Andreje Babiše? Může stát řídit někdo, kdo si neumí vzít šálu? A podaří se Babišovi spojit křesťany s komunisty?

Poslechněte si celý Reaktor, rychlou analýzu podcastu Vlevo dole, v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované