Hlavní obsah

Vlevo dole: Den s kočkou v posteli Pavlovi pomohl

Foto: Profimedia.cz

Zatím nejlepší výkon Petra Pavla. Tak hodnotí Reaktor politického podcastu Vlevo dole debatu na serveru Novinky.cz.

Reklama

Článek

Andrej Babiš a Petr Pavel se poprvé od nedělní debaty v ČT potkali v duelu. Do debaty na Novinkách přišel Pavel jako vyměněný – zjevně mu zabrala antibiotika a pomohl den v posteli.

„Pavel podle mě předvedl zatím nejlepší výkon v debatách. Byl připravený, reagoval, měl v zásobě i několik útoků,“ myslí si Václav Dolejší.

A Babiš chvílemi evidentně nevěděl, co si s tím počít. „Zkoušel útočit stejně jako v ČT, ale najednou narazil nejen na obranu, ale i na protipostup. A nechal se tím vytočit. Ujížděly mu nervy, snížil se k vykřikování, že soupeř je zoufalec nebo úplně mimo,“ hodnotí výkon kandidátů Lucie Stuchlíková.

Babiš strávil značnou část debaty v defenzivě. Přiznával, že se mu nepovedla tiskovka, omlouval se za výroky proti Polsku, hájil svůj postup v kampani.

„Vrcholem byla výměna, kdy Pavel Babiše vyzval, aby o problému konverzovali. A Babiš bezelstně řekl: Já nechci konverzovat, já chci mluvit,“ líčí Lucie Stuchlíková.

A Václav Dolejší přidává svou divokou teorii – jestli se Babiš couváním z kampaně nepřipravuje na rezignaci na poslední chvíli.

„Aby si ušetřil třetí porážku v řadě po sněmovních a obecních volbách. Uznávám, že je to trochu divoké. Minimálně si tím chystá půdu pro případnou prohru,“ dodává autor podcastu.

Jsou v letošních volbách důležitější grafy Marcely Augustové, nebo Aleny Zárybnické? Pomůže výzva Nejdřív vol, potom skol? A umí Andrej Babiš číst?

Poslechněte si celý Reaktor v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované