Hlavní obsah

Vlevo dole: Favorit prezidentské volby Pavel pod palbou. Co se to děje?

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Podivné svědectví spolužáka, mazání příspěvků z facebooku. Srazí vedení Petra Pavla v průzkumech?

Reklama

Článek

Petr Pavel, který je podle průzkumů už rok favoritem prezidentské volby, se poprvé v kampani setkává se soustředěnou kritikou.

Média se šťourají v Pavlově minulosti a řeší otázku, jestli svou komunistickou minulost před rokem 1989 u vojenské rozvědky nelakuje až moc narůžovo.

Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší v aktuální epizodě politického podcastu Vlevo dole podrobně řeší, jaký dopad může mít nejnovější vývoj na prezidentskou kampaň armádního generála ve výslužbě.

„Pro jeho tým je to komplikace, protože samozřejmě u části jeho příznivců zůstanou pochybnosti – jak to tedy bylo? Na druhou stranu do volby zbývají ještě tři měsíce, takže mají čas vymyslet obranu,“ míní Stuchlíková.

Dvojice reportérů se také zabývala otázkou, proč zrovna generál Pavel vede v průzkumech. Nejen proto, že začal první, ale také se ke spoustě věcí moc nevyjadřuje a třeba probíhajícím debatám prezidentských kandidátů se vyhýbá.

„Jako jeden z mála je schopen oslovit i voliče hnutí ANO. Dokáže získat příznivce napříč společností: hospoda od něj očekává autoritu a velení, ženským se asi líbí, kavárna zas oceňuje jeho západní kariéru a ostré protiruské postoje,“ míní Dolejší.

Co stojí za Pavlovou popularitou? Pomáhá mu, že zatím nikde moc nemluví? A co Babiš vymyslí v covidové karanténě?

Poslechněte si celý podcast v přehrávači v úvodu článku. A budeme rádi, když nás podpoříte v soutěži Křišťálová Lupa, hlasovat můžete až do 1. listopadu.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované