Hlavní obsah

Vlevo dole: Lidovci nabili Zemanovi. Hladíka si vychutná

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Lidovci ve čtvrtek potvrdili nominaci Petra Hladíka na post ministra životního prostředí.

Reklama

Článek

Před rokem lidovec Petr Hladík odmítl nabídku jít dělat ministra životního prostředí, protože se chtěl stát primátorem Brna. To mu ale kvůli slabému výsledku v komunálních volbách nevyšlo. Když se po rezignaci Anny Hubáčkové vrátil do hry jako ministr, zkazila mu to bytová aféra v Brně. Co se to děje v KDU-ČSL? To je téma pro Reaktor, rychlou epizodu podcastu Vlevo dole.

„Protože si policie kvůli privatizaci bytů v Brně zve k výslechu jednoho politika za druhým včetně Petra Hladíka, je jasné, že ambiciózní muž, který chtěl být primátorem a pak ministrem, nakonec bude rád, když zůstane řadovým zastupitelem,“ míní Lucie Stuchlíková.

Vedení KDU-ČSL zatím ministerskou nominaci Hladíka i přes reputační riziko neodpískalo. „Problém by stejně nastal na Hradě, protože prezident Zeman má k Hladíkovi výhrady kvůli jeho kladnému postoji ke green dealu. Bytová aféra je jen dalším argumentem, proč ho bude blokovat,“ říká Václav Dolejší.

Jak lidovci vyřeší současnou situaci? Kolik ministerstev dokáže uřídit Marian Jurečka? A proč neprat exmanželské prádlo na veřejnosti? Poslechněte si čerstvý Reaktor v přehrávači nahoře!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované