Hlavní obsah

Aktuální záběry z českých silnic: Která místa objet, abyste se nezdrželi?

Sledujeme dopravu v Česku a odjezdy lidí na dovolené. V terénu jsou reportéři Seznamu Bára Kalátová, Petr Švihel a Jaroslav Gavenda.

 

Reklama

Skončil školní rok a řada rodin vyráží na prázdniny. Hlavní silniční tahy čeká jedna z nejtěžších zkoušek roku.

Článek

Několik nejbližších hodin poté, co bylo ve školách předáno vysvědčení, lze očekávat řadu dopravních komplikací po celé zemi.

Jak budou vypadat v reálu, zjišťují přímo na silnicích reportéři Seznamu, výsledek uvidíte v úvodním videu.

Zejména na hlavních silničních tazích se očekává velmi zhuštěná doprava. Mezi největší letošní strašáky řidičů patří podle Ústředního automotoklubu dálnice D1, zejména proto, že se za provozu modernizuje a je tu celá řada omezení a zúžení. Riskantní přejezdy do zúžení v protisměru čeká na řidiče na trase mezi Prahou a Brnem hned několikrát.

Ústřední automotoklub sestavil také přehled nejvíce kritických míst pro letošní prázdniny. Podívejte se na ně v následujícím videu.

Mapa kritických míst v dopravě.Video: Petr Švihel

S kolonami lze počítat také na několika výjezdech z Prahy. Například za Letištěm Václava Havla směrem na Slaný. Problémy mohou nastat i u odbočky z dálnice D8 u Mělníka.

Dlouhodobě problémové jsou i úseky, kde končí rozestavěné dálnice. Například na konci D4 u Příbrami, u obce Dubenec. Se zdržením v koloně se musí počítat také u sjezdu z D1 na Benešov a pak dále na trase budoucí D3.

Ztížená dopravní situace bude i v Pardubickém kraji na hojně využívané rychlostní silnici u Vysokého Mýta. Úsek u Havlíčkova Brodu mezi Svatým Křížem a Květnovem patří mezi další riskantní cesty, kde ÚAMK očekává kolony.

Ve videu níže se podívejte, jak už v prvních chvílích prázdnin opouštěli lidé hlavní město.

Lidé spěchají na prázdniny. Děti s vysvědčením vyzvedávají hned u školy.

Reklama

Související témata:

Doporučované