Hlavní obsah

Autem roku 2020 v Česku je BMW řady 3

Auto roku 2020 v České republice.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Titul Auto roku 2020 v ČR získalo BMW řady 3. Na druhém místě skončila Mazda CX-30 a třetí je Škoda Kamiq. Následují Kia XCeed, Peugeot 208 a Suzuki Jimny. Vítěze vyhlásila odborná porota složená z 35 motoristických novinářů. Loni zvítězil Ford Focus.

Článek

Značka BMW anketu v České republice dosud nikdy nevyhrála. Kompaktní sedan mnichovské značky je na trhu v sedmé generaci. Ta první se na trhu objevila již v roce 1975.

V hlasování veřejnosti na webu Autoroku.info bylo odevzdáno 46 000 hlasů. V kategorii malých vozů a minivozů dostal nejvíc hlasů Peugeot 208, v nižší střední a střední třídě vyhrála Škoda Scala, mezi luxusními vozy vyhrálo Volvo S60/V60.

Nejoblíbenějším malým crossoverem je Škoda Kamiq, mezi středními crossovery a SUV je vítězem Subaru Forester a nejoblíbenějším velkým SUV je BMW X7. Mezi sportovními vozy zvítězil Hyundai i30 Fastback N a nejoblíbenějším pick-upem je Ford Ranger Raptor.

Ekologickým autem roku se stalo Audi e-tron, motorem roku Mazda SkyActiv a v hlasování motoristického webu Garáž zvítězila Škoda Kamiq.

Reklama

Související témata:

Doporučované