Hlavní obsah

Auto jen pro smetánku. Bentley ukázal žlutý blesk za miliony dolarů

Foto: Bentley Motors

Takto vypadá nový vůz značky Bentley Motors.

Reklama

Zrušení ženevského autosalonu zhatilo plány mnoha předním výrobcům automobilů, kteří chtěli představit své novinky právě tam. Značka Bentley měla v záloze svůj luxusní vůz za dva miliony dolarů. A stejně jako další automobilky se rozhodla odhalit vůz online.

Článek

Bentley, britský výrobce luxusních automobilů, představil nový vůz Mulliner Bacalar. Exkluzivní novinka na automobilovém trhu nemá střechu a stát bude dva miliony dolarů. To je v přepočtu téměř 46 milionů korun. Podle vyjádření firmy nové Bentley nepůjde do sériové výroby a na celém světě jich bude vyrobeno celkem dvanáct.

Vůz je poháněn 12válcovým motorem o výkonu 650 koní a má osmistupňovou převodovku.

Interiérové ​​dřevěné obložení je vyrobeno ze stromů, které byly přirozeně zachovány více než 5 000 let v řekách, jezerech a rašeliništích ve východní Anglii. Stárnutí po dobu pěti tisíciletí ve vlhké půdě propůjčilo dřevu výraznou černou barvu. Poté, co bylo vykopáno ze země, bylo dřevo vysušeno, aby se předešlo rozkladu a současně se zachoval jeho přirozený vzhled, sdělila automobilka při představení luxusního vozidla.

Servis pro nejbohatší

Italská firma Schedoni nabízí pro majitele vozidla výrobu zavazadel, která budou navržena na míru tak, aby přesně zapadla do úložného prostoru za sedadly, nebo také mohou být vyrobena tak, aby odpovídala interiéru vozu. Společnost se sídlem v Modeně se specializuje na výrobu zavazadel přizpůsobených na míru pro velmi drahé a sportovní vozy.

Bacalar má být první v nové řadě velmi vzácných, vysoce personalizovaných automobilů. Tato strategie je podobná tomu, co v posledních letech dělala sesterská společnost Bentley Bugatti – obě patří společnosti Volkswagen Group. Všech 12 vozů Bacalar již bylo přednastaveno pro konkrétní kupce, kteří se spojí s divizí Mulliner společnosti Bentley ohledně výběru barev a tkanin do interiéru.

Foto: Bentley Motors

Takto vypadá design interiéru nového vozu od Bentley Motors.

Značka Mulliner se v 18. století specializovala na výrobu drahých koňských kočárů. S příchodem automobilů pak firma přešla na výrobu karoserií pro drahá auta. Bentley koupil značku v roce 1959.

O přízeň nejbohatších zákazníků bojují i další špičkoví výrobci automobilů, jako je například Aston Martin, kteří vyrábějí automobily se sedmicifernými cenovkami a vyhýbají se sériové výrobě.

Reklama

Související témata:

Doporučované